ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La felicitat de Baraja pels 3 punts

Per Alex Alfaro · 20 Desembre, 2023

Respecte a la targeta roja, creu que els àrbitres han de tindre més personalitat, perquè ell va assenyalar groga?

És una jugada difícil perquè no es veu. És una jugada molt ràpida i Diakhaby està prop de l’acció. Però hi ha decisions que a vegades en directe no es veu i el VAR et pot corregir. Per a això està el VAR. L’única cosa que puc dir és que Diakhaby era a prop.

Getafe, Bilbao, Girona, allí es van deixar punts, quines sensacions té hui?

Doncs que són partits en els que l’equip havia competit bé i ens havia faltat llegir bé els últims minuts. Hui era un dia en què s’han ajuntat totes eixes coses per a haver merescut eixos 3 punts. És la primera porteria a zero que hem fet fora de casa. Té molt valor. El Rayo colpeja, és continu, sempre en segona acció i hem treballat per a aconseguir la victòria.

Feliç per Canós?

Per a mi és important que quan apostes per un jugador, te de el rendiment que esperes. Era un partit difícil per a ell i l’ha fet molt bé. Abans del gol va fer un altre bon tret. És important que aquells que no estan jugant, no baixen els braços. És recollir el fruit del seu propi treball. És una cosa que a mi m’agrada dels jugadors que no estan entrant i que quan ho fan estiguen bé.

Aquests resultats eleven l’autoestima?

Crec que quan entres en una dinàmica que no guanyes és bo trencar-la. Ens anem amb un somriure, contra un gran rival, al qual feia molts anys que no guanyàvem. Quan aquestes en mala ratxa, cal mantindre la calma.

Veu a Mamardashvili més segur aquesta temporada?

Mamardashvili és un porter jove, que té molt recorregut i és important que els porters estiguen bé, perquè per a guanyar els necessites. Ens sosté quan els partits estan complicats i és important per a nosaltres. És molt jove i té molt encara per aprendre, però enguany està sostenint a l’equip.

Quina importància té per a l’objectiu trencar eixa ratxa i sumar tres punts?

Quan vens de diversos partits sense sumar, perquè no en totes les fases de la temporada guanyaràs, perquè és important trencar-la. És positiu guanyar fora de casa, perquè ens estava costant.

El sorprén el creixement de Mosquera?

No m’agrada personalitzar però és un jugador que té unes grans condicions. Cal apostar per ell i alhora entendre que s’equivocarà a vegades perquè és qüestió d’edat. Tots en defensa han mantingut una bona línia. Estic content per Mosquera, perquè a eixa edat tindre eixa continuïtat de rendiment no és fàcil. De veritat que el partit no era gens fàcil perquè Raúl de Tomás no et permet un error. Els dues centrals han estat molt estables.

Què els ha dit al descans, perquè van fer una segona part molt bona?

Vam ser de menys a més. Ells van tindre una clara d´Isi, però després l’equip es va anar tranquil·litzant. Hem tingut més continuïtat i en el descans hem tractat de reforçar el que féiem bé. El gol de Sergi ens ha posat per davant i després crec que hem gestionat bé el resultat, fins i tot quan ens hem quedat amb 10. Hem sabut gestionar el resultat.

Com valora anar-se de vacances amb 23 punts?

Nosaltres anem pensant partit a partit, cada punt és important. A vegades perds la perspectiva i pensen que empatar no és suficient, però sumar un punt és bo i tres ens sap fenomenal. L’equip ha estat sòlid i toca gaudir el moment. Quan tornem de vacances a seguir amb la mateixa mentalitat, que és sumar punts i arribar com més prompte millor a l’objectiu que ens hem marcat.