ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La difícil situació de la davantera del València a 9 dies del debut lliguer

Per Manel Rumbau · 02 Agost, 2023

El València té a Rafa Mir, des de principis de mercat, com a objectiu principal per a reforçar la davantera la pròxima temporada. El davanter murcià no compta per a Mendilibar i tant el club de nervió com el jugador busquen una eixida que satisfaça a totes dos parts.

No obstant això, l’operació Rafa Mir és complexa a nivell econòmic. El Sevilla demana que el València pague el seu salari i l’amortització anual del jugador, una xifra total que estaria prop dels 5.2 milions d’euros, superior per exemple al salari d’Edinson Cavani.

Així mateix, el club de Mestalla està lluïtant l’operació i no la dona per perduda malgrat les condicions que fica el Sevilla. Per exemple, ha oferit una cessió, en la que paga tot el salari, i es fixa una opció de compra opcional a la fi de la temporada. Les negociacions s’estan produint, però el València està parat si no ixen jugadors.

La lesió d’Alberto Marí posa en un compromís la davantera

Fa unes setmanes, el València va arribar a un acord per a renovar a Alberto Marí. El jove davanter, que acabava contracte al juny de 2024, va signar per les pròximes tres temporades. L’any que li queda i dos més. Una excel·lent notícia que s’uneix a les ampliacions de contracte de Javi Guerra i Diego López (encara no oficial). Ara mateix, cal destacar el paper que ha anat guanyant l’alicantí durant aquesta pretemporada. I es que amb els tres gols que ha marcat en dos partits, el davanter s’ha guanyat la confiança de Baraja.

No obstant això, Alberto Marí va patir fa uns dies una lesió en el recte femoral de la seua cama dreta. Es tracta d’un possible trencament que podria tindre al jugador apartat dels terrenys de joc entre dos i tres mesos.

Hugo Duro, l’únic home de referència a l’atac

Açò últim, res més lluny de la realitat, és una confirmació que la davantera del València es troba en una crisi molt greu. Rubén Baraja, quan falten 9 dies per al debut lliguer, sols pot comptar amb un home referència a l’atac com Hugo Duro. Els motius, com hem explicat abans, són clars. La no arribada de Rafa Mir i la greu lesió d’Alberto Marí compliquen i molt les coses a un planter que, de primeres, ja és molt limitat per la decisió de Lim de continuar per no invertir gens ni miqueta al València.

Per tant, arribats a aquest punt, el tècnic de Valladolid visitarà el Ramón Sánchez-Pizjuán de Sevilla amb l’única opció d’Hugo Duro com a “9” a la davantera valencianista. Així mateix, tot fa indicar que aquesta situació es mantindrà molt més llevat que el club de Mestalla acabe per incorporar Rafa Mir o altre davanter al mercat de fitxatges.