ACTUALITAT  

La denúncia de la RFEF al València

Per Alejandro Fernandez · 19 Abril, 2023

Les declaracions de Javier Solís en els micròfons de DAZN han rebut la resposta de la Real Federació Espanyola de Futbol en forma de denúncia. L’RFEF ha oficialitzat la seua denúncia al director corporatiu de l’entitat valencianista, com ja va fer en el seu moment amb el capità, José Luís Gayà, amb el mateix tipus de procediment.

En primer lloc, la Comissió d’Integritat va acordar portar les declaracions de Javier Solís al Comité de Competició perquè estudien el cas a través d’un procediment extraordinari.

Integritat també traslladarà les paraules del director corporatiu del València a través d’una denúncia a la Comissió Nacional Antiviolència, i finalment, la Comissió ha determinat obrir un procediment penal contra Javier Solís i s’imposarà una querella per injúries i calúmnies.

Competició estudiarà el cas i notificarà en la seua pròxima reunió. L’RFEF, per mitjà d’Integritat, demanda que se li aplique l’article 106 del Codi Disciplinari, que en el cas de dirigents suposaria una sanció econòmica de 601 a 3005 euros.

“Tota una sèrie de declaracions que qüestionen molt greument l’honradesa i la imparcialitat de l’àrbitre de l’encontre, a més de suposar una desaprovació de l’activitat del col·lectiu arbitral, en general i són efectuades, a més, amb un absolut menyspreu i amb un llenguatge ofensiu, insultant, humiliant o malsonant.

Sens dubte, de les declaracions del Sr. Solís s’infereix una clara manifestació contra l’honradesa i imparcialitat de l’àrbitre designat per a l’encontre i del propi col·lectiu arbitral.

Aquestes declaracions, lluny de suposar un bon criteri o un exercici de llibertat d’expressió, comporten un clar atemptat contra el treball del col·lectiu arbitral i contra els àrbitres designats per a l’encontre ja que qüestionen la seua imparcialitat i honradesa”.

La denúncia de la RFEF al València: