ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La decisió del València amb Cenk determinarà el futur dels centrals de l’Acadèmia

Per Joan Marc García · 23 Març, 2023

El central turc Cenk Özkacar va arribar cedit l’estiu passat per l’Olympique de Lió amb una opció de compra de 5 milions d’euros; a més, el club francès va comunicar que el València va pagar mig milió d’euros pel préstec del defensa. El club està satisfet amb el rendiment del futbolista que s’està consolidant a l’eix de la defensa de Rubén Baraja.

El central turc està oferint un gran rendiment, fet que li ha servit per consolidar-se en les convocatòries de la seua selecció ,amb la que tindrà dos compromisos durant aquesta parada de seleccions, front a Armenia i Croacia al classificatori de l’Eurocopa.

Segons va publicar recentment SER Deportivos València, Miguel Ángel Corona va plantejar a Peter Lim en una de les visites a Singapur que seria convenient exercir l’opció de compra per Cenk, a causa de la seua condició de central esquerrà i una fitxa que seria raonable en un contracte llarg, i a més, es tracta d’un jugador jove. El central turc ja ha compartit l’eix de la defensa amb la resta de centrals que componen la plantilla del València, en la que es troben Paulista, Diakhaby i Cömert.

El futur de la defensa del València pot passar per Paterna

El València, a més dels 4 centrals de la primera plantilla, compta amb una sèrie de centrals joves formats a l’Acadèmia amb una gran projecció, com Cristhian Mosquera (18 anys), Facu González (19 anys), Yarek Gasiorowski (18 anys), Rubo Iranzo (20 anys) i César Tàrrega(21 anys).

La resolució de Cenk afectarà directament als joves centrals que hi ha a Paterna. Entre els tècnics de la ciutat esportiva es considera que Mosquera, Yarek i Facu, especialment els dos primers, mantenen una línia de progressió que els pot portar a consolidar-se al primer equip durant molts anys, però sense accelerar ni forçar el seu procés de creixement.

Mosquera ja ha debutat amb el primer equip, però el que molts aconsellen és una cessió a un equip que es trobe en una categoria superior a la Segona RFEF, on es troba jugant actualment amb el Mestalla. Internacional a les categories inferiors amb Espanya i de pares colombians, ha estat temptat per la selecció americana per als amistosos previs al Mundial sub-20. No obstant això, encara no ha pres una decisió, perquè si juga amb Colòmbia ja no optaria a tornar a jugar amb Espanya.

Pel que fa a Yarek, el jugador no competeix al juvenil perquè, per al seu talent i facultats, la categoria se li queda curta. El central esquerrà va renovar l’agost del 2022 fins al juny del 2025 amb una opció per ampliar dues temporades més el seu contracte. Per tant, els plans del València amb el jove central passen pel filial.

Facu González és altre central que el club té present per a ser un jugador d’una futura primera plantilla, però després del seu important paper al Sud-americà sub-20 de Colòmbia, on la seua selecció, Uruguai, va quedar segona després de perdre a la final amb el Brasil, no es descarta que el club accepte una possible futura oferta.