ACTUALITAT  

El València entre els equips més perjudicats pel VAR des de 2018

Per Mauro Pérez · 30 Maig, 2024

Des de la implementació del VAR en la temporada 2018/2019, el seu objectiu ha sigut millorar la justícia en el futbol espanyol. No obstant això, al llarg de les sis temporades, la percepció de la seua fiabilitat ha disminuït considerablement. Entre els equips més afectats negativament pel VAR, el València es troba en una posició destacada, al costat d’uns altres com Getafe, Cádiz, UD Las Palmas i Athletic Club.

El Getafe i el Real Oviedo han sigut els equips més perjudicats, perdent fins a 13 punts cadascun a causa d’errors del VAR. Estos errors han abastat des de gols anul·lats incorrectament fins a penals no assenyalats que haurien d’haver sigut atorgats.

El València  s’ha vist afectat significativament, perdent un total de 10 punts des de la introducció del VAR. Este impacte es reflecteix en les decisions que han canviat el curs dels partits, afectant potencialment la posició de l’equip en la taula i les seues oportunitats en competicions europees.

La classificació dels punts perduts pel VAR es basa en una anàlisi detallada de cada jornada, tenint en compte quatre supòsits principals:

1. Gols anul·lats erròniament.

2. Gols validats erròniament.

3. Penals no assenyalats erròniament.

4. Penals assenyalats erròniament.

Estes accions s’han documentat per a cada equip, proporcionant una visió clara de l’impacte del VAR en el resultat dels partits.

El VAR, introduït per a millorar la precisió en les decisions arbitrals, ha demostrat ser una eina controvertida, amb un impacte considerable en equips com el València. La pèrdua de 10 punts destaca la necessitat de revisar i millorar la implementació i l’ús d’esta tecnologia per a assegurar que compleix amb el seu propòsit inicial de fer el futbol més just i transparent.