ACTUALITAT  

Tot i la irregularitat de l’equip, les errades arbitrals han perjudicat al València

Per Marc Santiago · 18 Abril, 2023

El diumenge passat poguérem comprovar com la polèmica arbitral va tornar a ser protagonista en un partit del València CF. Primerament, el gol del Sevilla que obri el marcador, on després d’un forcejament entre Yunus i el central rival Badé, aquest li fa l’encamellada al jugador valencianista, cosa que li impedeix defendre la jugada, provocant el posterior remat del francés. A més a més, després està la jugada clau del partit, on Fernando toca amb el braç un baló dins de l’àrea, la qual l’àrbitre de camp no xiula al moment, i que després de revisar amb el VAR, segueix sense donar penal a favor dels de Mestalla.

I és que durant tota la temporada hi ha hagut tota mena de jugades dubtoses i polèmiques on ha intervingut el VAR i on el València rarament ha sorgit beneficiat. A més que en moltes ocasions el criteri de decisió de certes accions arbitrals ha sigut un poc irregular, ja que accions que s’han assenyalat en alguns partits, en altres no.

Una situació molt diferent

El portal web ArchivoVAR ha realitzat una classificació lliguera on s’han recopilat totes aquelles accions considerades com a errades arbitrals o bé errades en la decisió del videoarbitratge. En aquesta classificació s’han tingut en compte gols anul·lats erròniament, gols validats erròniament, penals no assenyalats de forma errònia i penals assenyalats de forma errònia.

Tenint en compte aquestes dades, l’equip valencianista estaria situat en la 12a posició, amb un marge de 9 punts sobre el descens, a 9 punts d’Europa League i a 15 de Champions League a falta de 9 jornades.

Si bé aquesta informació és merament informativa i orientativa, cal recalcar que la situació actual del València no sols és la que és pels errors arbitrals, ja que hi ha molts factors que l’han provocat, des de la confecció d’un planter jove i sense experiència en situacions crítiques com la que viu actualment, unit a la falta de fitxatges durant el mercat hivernal i la falta de competitivitat en els partits com a visitant són algunes de les possibles causes que han provocat que l’equip estiga enfonsat en la classificació i lluitant per la permanència en la Primera Divisió.