+  PRIMER EQUIP  

La Champions més cara per al València

Per Pere Alapont · 23 Febrer, 2015

La important victòria de dissabte a Còrdova per 1 a 2, sumada a la derrota del Sevilla a Anoeta, ha deixat un cap de setmana redó per al València. A més d’ampliar a 5 el marge de punts amb el principal competidor per les places de Lliga de Campions, el València s’ha posat a 6 punts del Barcelona gràcies a la sorprenent derrota d’estos com a locals contra el Màlaga.

En estos moments, els de Mestalla són quarts classificats amb 50 punts, uns nombres que, comparats amb els dels últims anys, fan entreveure que els llocs que donen accés a la Champions estan més cars que mai. Si ens fixem en les xifres de la temporada 2011-2012, que va ser l’última en què el València aconseguí entrar en la màxima competició europea, l’equip portava 40 punts i era tercer després de la jornada 24. La temporada la va acabar com a tercer classificat amb 61 punts, només 11 més dels que porta ara.

Tirant enrere, en la campanya 2010-2011, els blanquinegres eren tercers amb 48 punts després de la mateixa jornada i va acabar l’any amb 71 punts i en la mateixa posició. I en la temporada anterior, la 2009-2010, els homes dirigits per Unai Emery duien 46 punts en la jornada 24 i eren tercers. Aquell any acabaren amb 71 punts també.

El nivell i la competitivitat dels equips “terrenals”, aquells que no tenen tantes facilitats com els dos de dalt, ha crescut significativament i això està quedant demostrat en la dura lluita que està havent i hi haurà fins a les últimes jornades per fer-se amb les apreciades tercera i quarta plaça.