ACTUALITAT  

La BBC explota contra Peter Lim

Per Alex Alfaro · 09 Febrer, 2023

La BBC, mitjà de comunicació de màxima importància a Anglaterra, i més concretament el seu periodista Andy West, han publicat un article a través de la seua pàgina web on es critica durament la gestió de Peter Lim al capdavant del club. L’article és titulat, “excampions de la lliga i finalista de la Champions en crisi”

El temps ha demostrat que les crítiques a Anglaterra, Singapur i altres mitjans de comunicació internacionals ataquen el prestigi de Lim i és una de les coses que més motiva a l’amo del club a dur a terme canvis.

Article complet

Qualsevol sentiment persistent de suport cap a Lim entre els fanàtics de València va ser destruït per sempre en 2019.

L’equip va guanyar la Copa del Rei, va derrotar al Barcelona en una emocionant final i va acabar quart en La Lliga, però Lim va reaccionar separant-se de l’entrenador Marcelino i del director de futbol Mateu Alemany després de desacords sobre la política de transferència.

“Això va ser crucial per a la percepció que a Lim realment no li importa el destí del club”, diu Polit. “Especialment quan també consideres el seu conflicte obert amb el govern i l’ajuntament de València, cap inversió en fitxatges, vendre repetidament als millors jugadors de l’equip per tarifes relativament baixes, una actitud descurada cap a la història del club, faltar-li el respecte als aficionats… la llista podria continuar”

La porta giratòria de la gestió ha continuat girant des de la marxa de Marcelino, amb els seus successors Javi Gracia, Albert Celades i José Bordalas eixint després d’una temporada.

L’últim titular desafortunat va ser Gennaro Gattuso, qui va tindre un començament brillant en la nova campanya, però va partir l’any passat després de només mitja temporada a càrrec, després d’una caiguda en els resultats i desacords amb Lim sobre la falta de fitxar jugadors en la transferència de gener”

Així que ara, l’entrenador Voro torna a dirigir a l’equip de manera interina, per huitena vegada, mentre que Lim cerca un desé entrenador permanent en menys de nou anys.

Voro està al capdavant de l’equip més jove de LaLiga, un que no va comptar amb reforços a meitat de temporada. Estan en una ratxa de quatre derrotes i estan a només un punt de la zona de descens.

Amb esta perspectiva a la vista, els seguidors del club han tingut suficient. Sota el nom Libertad VCF per al València FC- diferents grups d’aficionats s’han unit per a planificar protestes massives per al partit del dissabte a casa amb l’Athletic de Bilbao.

No obstant això, mantindre una bona relació amb els seguidors del club mai ha aparegut en la llista de prioritats del solitari Lim.

Llavors, què és exactament el que vol aconseguir? La reticència de Lim a dirigir-se als mitjans o aparéixer en públic –no ha assistit a un partit a València des de desembre de 2018- fa que siga difícil determinar quins podrien ser les seues ambicions per al club.

No obstant això, li va dir al Financial Times en una rara entrevista de 2021 que considera a València com un “trofeu actiu” que ha sigut “increïblement bo per a la creació de xarxes”.

Eixos comentaris clarament no van fer molt per a apaivagar als fanàtics del València, la qual cosa va portar al reporter de COPE Radio i Marca, Pedro Morata, a una conclusió fosca.

“Este home està assegut en el seu sofà a Singapur i jugant amb València com un joguet”, va dir Morata a BBC Sport. “És increïble, però és així. Ningú entén per què va comprar el club. L’afició s’avergonyeix del seu club per la seua culpa”.

“El València seguirà afonat mentre Lim es quede, perquè ha deixat el club en mans de gent que no sap de futbol. L’únic futur és un canvi d’amo, i resar perquè el pròxim siga millor”.

Encara que és impossible jutjar amb precisió les seues intencions, fins ara Lim no ha mostrat cap inclinació a vendre. Però llevat que alguna cosa canvie, el dramàtic declivi de València sembla que continuarà.