ACTUALITAT  

L’ Aston Villa aposta fort pel passat valencianista: Emery, Vidagany, Alemany i Ayestarán es reuneixen a Birmingham

Per Marc Santiago · 03 Maig, 2023

L’Aston Villa ha sorprés aquesta setmana al món del futbol amb la seua aposta decidida per una plantilla d’exvalencianistes. El club anglés ha fitxat Unai Emery com a entrenador, Damià Vidagany com a director esportiu, Mateu Alemany com a director general i Pako Ayestarán com a segon entrenador. Aquesta decisió busca consolidar l’Aston Villa com un dels protagonistes de la Premier League i retornar-lo a l’èlit del futbol europeu.

 

Passat a Mestalla

Unai Emery, un dels entrenadors més reconeguts en l’àmbit internacional, arriba a l’Aston Villa després d’haver entrenat equips com el Valencia, Sevilla, Paris Saint-Germain, Arsenal i Villarreal. Amb un palmarés envejable, Emery ha aconseguit tres Europa League amb el Sevilla, una Ligue 1 amb el PSG i una Supercopa d’Espanya amb el Valencia. A més, l’entrenador basc va guiar al Villarreal a la seua primera final d’Europa League, que guanyaren al Manchester United per penals. De moment, ha aconseguit portar l’equip a la setena posició de la taula, agafant-lo quasi en les posicions de descens.

Damià Vidagany, que va estar al València entre 2008 i 2017, serà l’encarregat de planificar l’estratègia esportiva de l’Aston Villa. Durant la seua etapa al club Che, Vidagany va destacar per les seues habilitats de negociació i la seua visió a llarg termini quan va ocupar el càrrec de director de comunicació, màrketing i relacions externes.

Mateu Alemany, que també va ocupar el càrrec de director general del Valencia entre 2017 i 2019, arriba a l’Aston Villa amb l’objectiu de liderar el projecte des de la parcel·la executiva. Alemany va ser clau en la consolidació econòmica i esportiva del Valencia durant la seua etapa al club, aconseguint la classificació per a la Champions League en dues ocasions i la consecució d’una Copa del Rei.

Pako Ayestarán, exjugador i exentrenador del València, completa aquesta plantilla d’exvalencianistes. Ayestarán va formar part de l’equip tècnic de Rafa Benítez durant l’època daurada del club Che, amb la consecució de dues Lligues, una Copa de la UEFA i una Supercopa d’Europa, i va ser entrenador durant 12 partits en la temporada 2016-2017. El tècnic basc aportarà la seua experiència i coneixements tàctics al costat d’Emery com a segon entrenador.

 

Retrobar-se amb la glòria

Amb aquests fitxatges, l’Aston Villa espera tornar a ser un dels protagonistes de la Premier League i lluitar per les places que donen accés a les competicions europees. Aquesta aposta decidida és una mostra de l’ambició del club anglés, que vol demostrar que està preparat per a enfrontar-se als grans equips de la lliga anglesa i d’Europa. A més, la directiva del club està convençuda que aquest grup de dirigents i entrenadors pot ser la clau per exportar un model de treball que funcione bé i done resultats.

Els aficionats de l’Aston Villa han rebut amb entusiasme aquesta sèrie de fitxatges i confien que aquesta plantilla de professionals puga tornar al club a la primera línia del futbol anglés. Després d’algunes temporades d’altabaixos i sense gaudir de l’èxit desitjat, els seguidors dels “Villans” esperen que aquesta aposta per l’experiència i el talent els porte a la consecució de títols i a la consolidació d’un projecte esportiu sòlid.

Ara, l’Aston Villa haurà de treballar intensament per adaptar-se a la filosofia de joc d’Emery i a les idees de Vidagany, Alemany i Ayestarán. A més, serà interessant veure com es desenvolupa el mercat de fitxatges estiuenc, ja que és probable que el club anglés busque reforçar-se amb nous jugadors que s’adapten a les necessitats d’aquest nou projecte.

El temps dirà si aquesta aposta per l’exèrcit valencianista rendirà els fruits esperats. Per ara, el món del futbol observa amb expectació aquest nou projecte, que podria ser decisiu en el futur del club de Birmingham.