ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Khvicha Kvaratskhelia, l’estrella mundial que podria haver fitxat pel València en dues ocasions

Per Marc Santiago · 09 Maig, 2023

Khvicha Kvaratskhelia és possiblement un dels jugadors de moda després del seu exitós pas pel Napoli, el qual ha aconseguit guanyar la Serie A 33 anys després donant la sorpresa i jugant un futbol molt vistós on, el georgià ha marcat 14 gols i ha donat 14 assistències. I és que l’aparició de Kvaratskhelia ha sigut una de les millors actuacions individuals d’un jugador en tota la Serie A i probablement un dels millors debuts en aquesta competició. El georgià s’ha convertit en menys d’un any en l’estrella de l’equip, juntament amb Victor Osimhen.

La cosa està que aquest jugador que ara és tan reconegut i té tanta expectació, fa un any no tenia equip i no el coneixia ningú. És ací on entra el València que va tindre l’opció de fitxar-lo no una, sinó dues vegades diferents. La primera va ser quan, segons conta Marca, en març del 2021 Marco Otero (en aquella època director tècnic de l’Acadèmia) va rebre un missatge per whatsapp que parlava sobre aquest jugador i el seu potencial i sobre que jugaria contra Espanya amb Geòrgia, on anirien equips com MilanJuventus o Dortmund a veure’l però que el València podria parlar directament amb la seua família.

Aquest missatge el va reenviar Otero pel grup on estaven entre altres Sean Bai i Miguel Ángel Corona, el qual va posar en dubte que un jugador que havia jugat 18 partits amb el Rubin Kazan i s’havia establit en la lliga rusa voldria firmar pel Mestalla, com era la intenció, ja que el València estava buscant jugadors per al filial. Mentre el València acomiadava a Javi Gracia, el jugador georgià anava augmentant de valor i anava generant interés en altres equips. Al final el València decideix apartar-se per les altes pretensions econòmiques del Rubin Kazan.

Però amb l’arribada de la Guerra de Rússia i Ucraïna, la lliga rusa es desprén de tots aquells jugadors estrangers, cosa que genera que Kvaratskhelia quede lliure i puga firmar per qui vulga totalment gratis. El València disposa de marge salarial i de lloc en el primer equip, a més que l’aparició de Mamardashvili marcava un precedent en tot açò, ja que les condicions de la seua arribada foren paregudes. Finalment, el València no pega el pas i el jugador acaba fitxant per un equip del seu país, el qual el vendria la temporada següent al Napoli per 11 milions d’euros i on acabaria triomfant, convertint-se en un dels millors jugadors de la lliga italiana i multiplicant exponencialment el seu valor de mercat.

Igual en el València no haguera donat aquest rendiment, no es sap cert, però amb l’exemple de Mamardashvili tan recent, el no haver-ho intentat és un error.