ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Juan Roig revela els diners que guanya amb Mercadona

Per Blanquinegres · 14 Març, 2023

Juan Roig, president i principal accionista de Mercadona, ha defensat aquest dimarts la funció social de les empreses i la necessitat que aquestes guanyen diners davant les crítiques llançades les últimes setmanes per part d’alguns membres del Govern, que acusen els supermercats d’estar traient partit de l’escalada de preus dels aliments.

“Sí, tenen raó, hem apujat una burrada els preus. Si no els haguérem pujats, el desastre en la cadena de producció hauria sigut impressionant”, ha reconegut en la presentació de resultats anuals de Mercadona, que va incrementar el seu benefici net un 5,5% en 2022 en un context marcat per la inflació. Però, ha puntualitzat, “tindre beneficis és una cosa molt bona, sempre que siguen compartits amb treballadors, proveïdors, clients i societat”. En la seua opinió, “l’empresa no és només sinònim de capital”.

Juan Roig anuncia el seu benefici personal

Juan Roig ha anunciat que, com a president de Mercadona, va ingressar un sou l’any passat d’11 milions d’euros. Cal recordar que ell és el màxim accionista de l’empresa de supermercats. A més, podrà percebre altres 88 milions d’euros en concepte de dividends amb càrrec al benefici net de 2022. És un any de rècords per a Juan Roig, ja que és l’any que més diners ha rebut fins hui: en 2021 va ascendir a 10,65 milions i, en 2020, a 9,7 milions, segons va publicar l’any passat l’empresa en el Registre Mercantil.

Juan Roig té prop del 50% del capital de l’empresa i haurà de pagar a la hisenda pública el 54% en concepte d’IRPF, al que també caldrà sumar l’impost de Patrimoni. Dels 718 milions de benefici net, Mercadona va destinar a reserves 557 i repartirà dividends de 161 milions. A més dels 88 milions de Roig, la seua esposa Hortensia Herrero, vicepresidenta i segona accionista amb un 30% del capital, rebrà 45 milions en concepte de dividends.

El benefici de Mercadona

Juan Roig, ha presentat aquest dimarts una millora del benefici del 5,6% respecte a 2021, fins als 718 milions d’euros. L’amo de la cadena valenciana de supermercats s’ha defensat dels atacs abocats des de part del Govern i ha reconegut el fort increment de preus en els seus lineals. “Els beneficis són una cosa imprescindible i necessària. Com més es tinga, millor”. El president de la companyia ha dit que quants més obtinga, més impostos ha d’abonar, millors sous pot pagar, més reformes pot fer i més dividends pots repartir entre els accionistes que han posat diners per a obtindre un rendiment.