ACTUALITAT  Crans Montana 2019-2020  

Jose Luis Gayà: “El que tinc al València CF no m’ho pot oferir cap altre equip”

Per Blanquinegres · 23 Juliol, 2019

Hi ha una imatge teua al final del partit de la final de Copa, que estàs tu plorant a l’herba del Villamarín. Que vas pensar quan l’àrbitre va xiular el final i sobretot de qui te’n vas enrecordar en eixe moment?
No sabria dir-te, perquè va ser dins del futbol la carrera que porte el moment que més emoció que vaig sentir. Recorde que va xiular el final i va ser una alegria i una alliberació i una mescla de moltes coses brutal. Em vaig enrecordar, en eixe moment de ningú, sols feia que estar emocionat, també tenia a la meua familia allí i va ser molt emotiu, un moment únic i son sentiments que a un li ixen.

Que és per a un xic com tu de la terra, que s’ha criat en l’Acadèmia, arribar a una final de Copa l’any del Centenari i damunt guanyar-la?
Una alegria increïble, al final no esperava guanyar un títol amb el València CF sent tant jove després de tant de temps sense guanyar res. El fet d’aquest grup haja sigut capaç de guanyar una copa l’any del centenari és realment un orgull perquè ja som molts anys junts els mateixos jugadors i ens mereixíem una alegria així.

De la temporada del centenari en concret, quins moments canviaries i quins repetiries?
Jo crec que ha sigut un any espectacular, podríem haver canviat l’inici que no va ser bo però tal volta gràcies a eixe inici hui en dia som campions de Copa. No canviaria res, la semifinal de la Uefa va ser una pena però no ens podem queixar de l’any que s’ha fet, ja que ha sigut un any històric on el València CF feia temps que no feia grans coses com ha fet.

Al València has viscut moments roïns, molt roïns i pitjors i després la temporada passada que va ser espectacular. Que necessita un equip per a canviar en tant poc de temps?

Al final lo fonamental és l’estabilitat, abans no hi havia estabilitat i es canviaven moltes coses molt ràpid. Al final s’ha donat continuïtat estos dos anys al mister, la feina de Mateu és fonamental en aquest aspecte perquè en els moments de dificultat va saber aguantar al mister que això ací en València és molt estrany després de l’inici que vam fer. Estavem amb l’entrenador i van saber aguantar i això és mèrit de Mateu, del president i de tots i ixa és la clau.

De cara a la temporada vinent, que li demanes als fitxatges i que esperes d’ells?
L’únic que els puc dir és que facen el que han fet amb els seus equips, per això els hem fitxat, fer el que fan allí i adaptar-se ràpid a les guies que té el míster i per a això està la pretemporada per als que vinguen s’integren ràpidament i puguen adaptar-se ràpid a l’estil de joc que té Marcelino i el València en general, que ja tenim una identitat.

Quina importància té la pretemporada i quins canvis hi han respecte a l’estiu passat?
La importància és que una vegada comencem en tindre Champions, Copa, molts partits al final no podem entrenar molt i treballes la recuperació. La pretemporada ha de ser forta. Respecte a canvis a l’any passat la idea és molt pareguda, enguany s’estan treballant més aspectes del joc que l’any passat no vam treballar tant però el fet d’haver estat diversos anys en el míster cada pretemporada és diferent el fet que ell vol corregir coses i estem en eixe camí i millor fer-ho ara que tenim ara.

Quins objectius es planteja José Luis Gayà per a aquesta temporada després de la de l’any passat?
No, no vull pensar en què serà aquesta temporada. Jo el que pense és en el dia a dia i és la realitat i per això no mire més enllà.
Una vegada comence la lliga és intentar fer el millor possible, disfrutar dins del camp i això em durà a fer una gran temporada.

En la teua posició, que suposa per a tu l’eixida de Lato i veus futur pròxim en Salva i si té opcions reals de quedar-se?
Si Salva està ací és perquè ho ha fet bé en el Mallorca el temps que ha estat i significa que té futur. És un gran lateral, a mi m’agrada molt, sempre hem estat competint per un lloc des de ben menuts i ja coneixem cadascú les característiques que tenim i crec que ens podem complementar.
Lato, a mi especialment era una persona que era molt bona. M’agradava molt compartir moment en ell i al final el futbol té aquestes coses i el més bo és que el València l’ha renovat i ha eixit cedit. Per tant el que ha de fer és jugar allí, disfrutar i agafar minuts.

Veient com està el València, amb la situació esportiva que té i que eres un dels pilars fonamentals de l’equip. Que hauria d’oferir un equip per a què Jose Luis Gayà pensarà en poder eixir del València?
Realment el que tinc ací en el València, cap altre equip m’ho pot oferir hui en dia. Estic molt content, estic en casa i hui en dia no em plantege eixir d’ací a no ser que puguen decidir vendre’m, que això és altra cosa, hui en dia estic molt feliç ací i no eixiria d’ací.

Quin missatge li manes tu a l’afició després de l’expectació que hi ha?
Això pot ser un problema, eixa expectació que hem creat. Ja ens va passar l’any passat, el fet d’entrar en Champions, este any havia de ser més. Hem d’anar amb compte amb eixes coses perquè nosaltres som exigents i volem guanyar cada partit però l’afició ha de saber quina és la realitat i el que vam fer l’any passat però anem a intentar amb moltíssima il·lusió repetir grans èxits i seguir avant sempre.