Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

Joan Marc García , 16/09/2023

Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

ACTUALITAT
Rubén Baraja:

Sergio Botella , 01/09/2023

Rubén Baraja: "Estic desitjant que el mercat acabe ja"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  

Jenni Hermoso desmenteix a Rubiales en un comunicat: “Em vaig sentir vulnerable i víctima d’una agressió”

Per Joan Marc García · 25 Agost, 2023

La futbolista Jenni Hermoso ha publicat a les seves xarxes socials un comunicat en què desmenteix categòricament les paraules del president de la RFEF, Luis Rubiales, que ha pronunciat aquest matí a una compareixença pública.

En un comunicat oficial i després de la publicació d’una nota signada conjuntament amb altre centenar de futbolistes, Jenni Hermoso ha volgut anar més enllà i donar les explicacions necessàries en dues pàgines on de manera contundent desmenteix i lamenta durament les paraules de Luis Rubiales.

El comunicat de Jenni Hermoso que condemna les paraules i els actes de Rubiales

Després d’aconseguir un dels èxits més desitjats de la meua carrera esportiva i després d’uns dies de reflexió, vull donar les gràcies de tot cor a les meves companyes, aficionats, seguidors, mitjans de comunicació i tots els que heu fet realitat aquest somni; el vostre treball i suport incondicional han estat una part fonamental per guanyar el Mundial.

Pel que fa al que ha passat el dia d’avui. Si bé és cert per part meva no vull interferir amb els múltiples processos legals en curs em senc obligada a denunciar que les paraules del Sr. Luis Rubiales explicant el desafortunat incident són categòricament falses i part de la cultura manipuladora que aquest ha generat.

Aclareixc que en cap moment es va produir la conversa a què el Sr. Luis Rubiales va fer referència i que, ni de bon tros, el seu bes va ser consentit. De la mateixa manera vull reiterar com ja vaig fer al seu moment que aquest fet no havia estat del meu gust.

La situació em va provocar un xoc pel context de celebració i amb el pas del temps després d’aprofundir un poc més en aquestes primeres sensacions, senc la necessitat de denunciar aquest fet ja que considere que cap persona, en cap àmbit laboral, esportiu o social no ha de ser víctima d’aquest tipus de comportaments no consentits. Em vaig sentir vulnerable i víctima d’una agressió, un acte impulsiu, masclista, fora de lloc i sense cap mena de consentiment per part meva.

Senzillament, no vaig ser respectada.

Se’m va demanar fer una declaració conjunta per rebaixar la pressió sobre el president, però en aquests moments al meu cap només tenia la idea de gaudir de la cita històrica assolida juntament amb les meves companyes d’equip. Per això, en tot moment vaig traslladar a la RFEF i als seus diferents interlocutors, així com a mitjans i gent de la meva confiança, que no faria cap mena de declaració individual o conjunta sobre aquest assumpte, ja que entenia que, si ho feia, en trauria encara més protagonisme a un moment tan especial per a les meves companyes i per a mi.

Tot i la meua decisió, he de manifestar que he estat baix una contínua pressió per eixir al pas amb alguna declaració que poguessin justificar l’acte del Sr. Luis Rubiales. No només això, sinó que, de diferents maneres ia través de diferents persones, la RFEF ha pressionat el meu entorn (família, amics, companyes, etc.) perquè donés un testimoni que poc o res tenia a veure amb les meves sensacions.

No em correspon al meu avaluar pràctiques de comunicació i integritat, però si estic segura que com a Selecció Nacional Campiona del Món no ens mereixem una cultura tan manipuladora, hostil i controladora. Aquest tipus d’incidents s’uneixen a una llarga llista de situacions que les jugadores hem denunciat en els últims anys pel que aquest fet, en què jo m’he vist involucrada, és només la gota que fa vessar el got i el que tot el món ha pogut veure, però actituds com aquesta han estat part del dia a dia de la nostra selecció durant anys.

Per tot això, vull reforçar la posició que vaig prendre des del principi, considerant que no he de donar suport a la persona que ha comès aquesta acció en contra de la meva voluntat, sense respectar-me, en un moment històric per a mi i per a l’esport femení d’aquest país.

En cap cas, pot ser la meva responsabilitat assumir les conseqüències de transmetre alguna cosa en allò que no crec, raó per la qual he negat a les pressions rebudes.