ACTUALITAT  

Javier Tebas proposa pèrdua de punts per insults racistes

Per Alex Alfaro · 25 Maig, 2023

Javier Tebas, president de LaLiga, va assegurar aquesta vesprada, en conferència de premsa, que “amb competències” per a adoptar sancions, “en mesos” resoldrien “aquest problema” dels càntics i insults racistes i homòfobs. El màxim dirigent de la patronal dels clubs, que va repassar tota la relació de denúncies presentades aquests últims anys per aquest tipus de comportaments davant la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), i fins i tot la Fiscalia i els jutjats, va ressaltar que LaLiga ha sigut l’única institució que ho ha fet i va reclamar competències sancionadores per a resoldre aquest problema que ha esclatat amb especial rellevància en el cas dels insults racistes proferits cap al brasiler Vinícius Júnior. “Continuarem fent campanyes i jurídicament continuarem barallant perquè es fique a la presó als que facen aquests insults i per això volem competències. Segurament sí, hauriem de llevar punts com la Premier però la llei únicament contempla esta possibilitat per alineació indebuda”

Amb competències, estem segurs que en sis mesos resolem aquest problema. És més fàcil que açò del control econòmic”, va afirmar. “Però si uns posen multes i la Fiscalia arxiva és molt difícil acabar amb aquests insults d’un grup en els estadis i també fora”, va afegir.

“LaLiga, com a organitzadora de la competició, és responsable de l’aficionat des que ix de la seua casa fins que torna. Hui és molt més senzill, el que cal tindre primer és competències i després ganes i disposició de fer-ho i nosaltres ho hem fet, no sols amb el cas de *inicius, també d’Iñaki i Nico Williams, Akapo i Chukwueze”, va relatar.