ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Javi Gracia: “No sé si Corona sap el que ocorre al club al 100%”

Per Miguel Fernández · 28 Septembre, 2020

El tècnic del València CF, Javi Gracia, ha atés als mitjans de comunicació en la prèvia del Reial Societat-València, que es jugarà demà a les 19 hores a l’estadi Reale Arena i que correspon la 4ª jornada de La Lliga Santander.

QUÈ HA DE CANVIAR L’EQUIP?

“Crec que no vam estar fluids amb la pilota, i no generem ni el domini ni les ocasions de gol que devíem. El gol va arribar a pilota parada, que ens està donant gols, però a nivell de joc cal millorar. En defensa vam fer un gran esforç, però concedim massa tirs i ocasions clares. Per això vam dir a final del partit valoràvem el punt, perquè no vam fer mèrits per a molt més”

NOVETATS DEL MERCAT

“Preferiria centrar-me solament en els partits i donar-li la importància que tenen aquests tres punts davant un dels equips que millor juga, com és la Reial Societat. Però, respecte al mercat, no hi ha moltes novetats”

OBJECTIU DE LA PLANTILLA

“No sé la plantilla que tindré, per la qual cosa no és just valorar si podem arribar o no a Europa League. I, quan la tinguem, també necessitarem temps per a veure com competim. Se’ns han anat jugadors importants i no hi ha fitxatges, però amb la plantilla que tinguem tractarem d’arribar el més lluny possible i veure on ens posa la competició”

CONVERSA AMB CORONA?

“Amb Corona parle tots els dies, perquè passem moltes hores a Paterna i fins i tot a vegades mengem junts. Ell ja sap la meua opinió i jo la seua, així que tampoc hi ha molts comentaris per la seua part sobre els pròxims moviments perquè tampoc sé si està 100% al punt de tot el que ocorre. Cadascun en la seua parcel·la fa el seu treball, però després ha d’haver-hi un consentiment des d’aquells que també decideixen els paràmetres econòmics. He estat en situacions en les quals decidia més en els fitxatges, així que he viscut diferents situacions. Jo tracte d’ajudar amb la meua opinió, però preferisc estar al marge”

HI HA QUE MILLORAR EN DEFENSA

“És una evidència que hem de millorar el treball defensiu. Començàrem la pretemporada sent exigents i amb bon rendiment en alguns amistosos, però vam baixar ixe nivell quan va començar la competició”

LA SEUA APATIA DAVANT LA SD HUESCA

“Anímicament estic bé, treballant dia a dia i amb la il·lusió de guanyar i ajudar als meus jugadors per a conéixer millor al rival. Sempre amb la il·lusió dels començaments, perquè tres partits són pocs i queda molta competició”

GONÇALO GUEDES

“No m’agrada individualitzar, perquè qualsevol anàlisi crítica cap a un jugador concret li ho he de dir a ell. Ell va passar per diferents lesions però és un gran jugador i tornarà al seu millor estat. Necessitem el millor de tots i hi ha possibilitat de fer moltes substitucions, però no li done molta importància perquè tots hem de treballar per a millorar el nostre nivell”

JASPER CILLESSEN

“Està entrenant amb l’equip, però ve d’una lesió que necessitarà temps per a estar al seu millor nivell. La seua disponibilitat serà immediata”

ES MOSEGA LA LLENGUA AMB EL TEMA DELS FIXATGES?

“No és que em mossegue la llengua, és que no tinc res a dir realment. Sóc respectuós amb el treball dels mitjans, i ho vaig manifestar en el seu moment perquè creia que era adequat per a després centrar-nos en la competició”

DEURIEN FITXAR UN MIGCAMPISTA ORGANITZADOR?

“Ara mateix ens falten bastants coses, però no totes són pels jugadors que hauríem de fitxar. Amb aquesta plantilla actual hem de millorar alguns aspectes, com el joc ofensiu, i assumir responsabilitats”

S’HA ALLUNYAT EN LA DECISIÓ DELS FIXATGES?

“No és alguna cosa d’aquesta última setmana, sinó que quan vaig manifestar la realitat abans de començar la temporada estàvem igual. Jo estic a la disposició del club per a ajudar donant la meua opinió, però veient la manera d’actuar de l’entitat no veig sentit a involucrar-me tant. Per això, preferisc mantindre’m al marge i dedicar-me a entrenar”

ÚLTIMA SETMANA DE MERCAT

“El més llògic és tindre als jugadors al més prompte possible, però les circumstàncies no estan a la meua mà i tracte de ser exigent amb mi mateix per a millorar el joc de l’equip amb la plantilla que tenim disponible. Estem ja en l’última setmana i no ens negarem a què vinguen reforços l’últim dia”

SUPLÈNCIA DE KANGIN LEE

“Cada partit és una mica diferent, i pensàvem que amb la situació de defensa de 4 i la posició de Mosquera ens donava millors opcions el tindre dos davanters purs, amb Maxi i Vallejo. Amb Kangin tenim un altre tipus de virtuts, i volíem una major presència en àrea, que ens va faltar a Vigo. Demà hem de valorar el joc de la Real, que pressiona de forma avançada, i a partir d’ací decidirem. Kangin ens pot aportar moltes coses”

RELACIÓ AMB ANIL MURTHY

“Vaig parlar amb ell fa dues setmanes, quan sabeu que vaig estar reunit amb ell, i després ja ho vaig veure en l’avió de camí a Vigo. No he tingut més contacte amb ell, però per a fer el meu treball tampoc necessite més contacte amb ell”

REIAL SOCIETAT

“És un dels millors equips a nivell de joc, i no sols per plantilla amb ixa mescla de jugadors de casa i incorporacions de qualitat. És un equip fet, amb moltes alternatives de joc i un estil molt marcat. Han creat una gran base i serà un partit molt exigent, per la qual cosa hem d’anar amb una mentalitat de treball defensiu i ofensiu per a superar la pressió agressiva que fan”

CARLOS SOLER

“Està entrenant amb l’equip, però crec que és molt prompte perquè estiga contra la Reial Societat. Potser podia arribar a disputar alguns minuts contra el Reial Betis. La seua posició ja ho vaig comentar alguna vegada, perquè és un jugador amb virtuts de polivalència que es poden adaptar a les necessitats de l’equip. Veurem, quan es recupere plenament, si el situem més per dins o per fora”