ACTUALITAT  

Jaume Durà i Javi Tena somnien en el campionat d’Espanya i en debutar amb el primer equip

Per Eva Tortajada · 25 Abril, 2024

Dos de les joies de l’acadèmia valencianista, Jaume Durà i Javi Tena, han parlat amb Superdeporte sobre les seues ambicions de cara a la seua carrera com a futbolistes professionals i, a més curt termini, de cara al Campionat d’espanya de Seleccions Autonòmiques.

La Selecció Valenciana Sub16, sota la direcció de l’entrenador Rubén Mora, es troba a Madrid per jugar aquest campionat i figura com a una de les seleccions favorites per guanyar el títol. A més, dos dels seus jugadors més importants són els canterans del València.

Tena i Durà tenen clar que l’objectiu és guanyar per primera vegada aquest trofeu: “Mai s’ha aconseguit i volem que la Selecció Valenciana siga campiona d’Espanya en aquesta categoria per primera vegada en la seua història“, comenten.

Els jugadors de l’equip es coneixen tots des de que van coincidir en la Sub12, i els dos pensen que és un element clau al terreny de joc ja que estan assabentats de les qualitats de cadascun del seus companys. “Som un quip valent i que s’ho deixa tot al que no se li pot criticar sobre el seu esforç”, senyalen els canterans.

Javi Tena acaba de renovar el seu contracte amb el València de cara a les següents temporades i no ha dubtat en expressar la seua alegria al respecte: “Renovar el meu primer contracte professional amb el València em fa estar súper orgullós, ja que el València és el club de la meua vida en el que porte huit anys i espere poder seguir creixent amb ells. Per a mi és una cosa increíble que he somniat des de xicotet”, comenta Tena. També ha declarat que el seu somni és debutar amb el primer equip a Mestalla.

El jugador, amb els seus 15 anys ja ha disputat un entrenament amb el primer equip, i no té més que paraules d’agraïment sobre l’experiència: “Tant el cos tècnic com els jugadors em van acollir súper bé, l’entrenament va anar bastant bé també i els veterans van parlar amb mi, em van transmetre aquesta experiència i calma que es necessita al futbol professional, on tot va molt ràpid, la veritat és que et pot ajudar bastant. A nivell futbolístic imagina’t, és un altre ritme, un altre món”.

El migcampista, que juga com a pivot, es defineix a sí mateix com un jugador “tranquil, molt ambiciós, al qui li agrada guanyar i que fa tot el que siga per a assolir-li”. Respecte als seus referents, Tena parla de Toni Kroos i Rodri Hernández: “Per qualitats tècniques i com em desenvolupe en el joc crec que m’assemble a ells”.

Pel que respecta a Jaume Durà, ell asegura que, malgrat no haver tancat encara la seua renovació amb el València, es sent molt valorat pel club. Encara que es parla d’ell com a un dels jugadors més importants de la Selecció Valenciana, ell ha declarat que no li agrada “anar per damunt de ningú” i que els bons resultats i el valor de l’equip es deuen a que són “un grup d’amics”.

Sobre les seues fortaleses, Durà explica: “M’agrada que em coneguen com un jugador que s’atreveix a fer coses, que fa el seu futbol i sobretot que es fica per dins, busca el passe, el colpeig…“.

Durant la present temporada, el jugador ha disputat partits amb equips de categories superiors a la que li correspon per edat, i ell comenta com açò l’ajuda a progressar en el seu joc: “Pressió no sent cap perquè a mi em va el rotllo aquest de poder jugar amb molts equips i al final estic disposat a allò que em va donar el club”. El jugador també es sent molt agraït per haver tingut l’oportunitat de debutar amb el València Mestalla, partit en el qual va eixir al camp “a disfrutar”, tal com li va demanar Angulo.