ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Ja en llibertat els detinguts per insults racistes a Vinicius

Per Alex Alfaro · 23 Maig, 2023

Ja hi ha detinguts a València pels insults racistes proferits contra Vinicius diumenge passat a Mestalla. Dos dies després que la Fiscalia de València haguera incoat d’ofici diligencies d’investigació per un presumpte delicte d’odi pels insults al jugador del Reial Madrid, la Policia Nacional va anunciar la detenció de tres joves en relació a aquest fet. Tres hores més tard, els tres detinguts van ser posats en llibertat després de prestar la  pertinent declaració en dependències policials.

Segons han informat fonts policials a EFE se’ls ha informat els tres de la necessitat que compareguen en seu judicial en cas de de ser reclamats. La fiscal delegada de delictes d’odi de la Fiscalia Provincial de València, Susana Gisbert, va informar el dilluns que ha obert d’ofici diligencies i investigació penal per si els insults pogueren ser constitutius d’un delicte d’odi, si bé encara s’està analitzant el succeït i no existeix de moment cap causa judicial oberta.

Els tres detinguts són espanyols i la Policia els ha imputat un presumpte delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques. La investigació, que ha comptat amb la col·laboració del València Club de Futbol, continua oberta per a identificar a altres possibles autors de conductes similars.