ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Iturralde González se sincera sobre l’última jugada del partit

Per Blanquinegres · 03 Març, 2024

El València-Reial Madrid, que va acabar 2-2 després d’un intens duel, va viure una tremenda polèmica en finalitzar la trobada. De fet, això va ser el que va deslligar la discussió: el moment en el qual Gil Manzano va decidir decretar el final. Perquè el col·legiat va assenyalar el terme del xoc durant una jugada en la qual el Reial Madrid atacava. Després d’un córner i el seu posterior rebuig, Brahim, en la banda dreta, tenia l’esfèric i va manar un centre a l’àrea, que va acabar amb una rematada de Bellingham. La pilota va entrar en la porteria, una acció que hauria significat el 2-3 i la victòria de l’equip madridista. No obstant això, el col·legiat va defensar que havia xiulat just abans.

Iturralde González, analista arbitral de SER i AS, és clar sobre on va estar l’error del col·legiat: “És una de les jugades pitjors gestionades en un camp de futbol. Decreta set minuts, però succeeix la jugada del penal que ha de revisar en el VAR (una acció sobre Hugo Duro). Per això, decideix donar un minut més. I hi ha un córner, però eixe servei de cantonada no és en el 97:58, per la qual cosa no havia d’haver deixat traure-lo, perquè és ja en el 98:13, i ací comença el caos de la jugada. Eixe córner no s’havia d’haver tret mai”.

Perquè l’acció continua… i es forma l’embolic. “Una vegada que deixes traure el córner ‘fora de temps’, això significa que pot haver-hi un rebuig o una rematada. Rebutja Mamardashvili, la pilota ix fora de l’àrea i ací ha de xiular el final. Deixa continuar i assenyala la conclusió just una miqueta abans que centre Carvajal. Com ell xiula tres vegades, en la tercera xiulada arriba quan Bellingham remata. És una jugada que es poden queixar els jugadors del València i del Reial Madrid… però per una malíssima gestió de l’acció. Dolentíssima!”, analitza Iturralde.

Gil Manzano, després de la jugada de la discòrdia, es va quedar assenyalant el túnel de vestuaris, deixant clar que per a ell el partit ja havia acabat i el gol no havia pujat al marcador. Els jugadors del Reial Madrid li van envoltar, molt enfadats, sense entendre com s’havia decretat el final durant un atac perillós que, de fet, acaba en gol. De fet, Jude Bellingham va veure la roja per les protestes.