ACTUALITAT  

Ilaix Moriba, relegat a un segon pla en el Leipzig

Per Manel Rumbau · 04 Octubre, 2023

Ilaix Moriba va completar aquesta passada temporada la seua segona i definitiva etapa com a jugador del València. A diferència del seu primer any a la capital del Túria on va tindre destells de la seua qualitat, el cert és que aquesta etapa final ha sigut  bastant decebedora en tots els sentits. El jove futbolista guineà va aplegar el passat mercat d’estiu en qualitat de cedit, repetint en aquest cas la mateixa operació que es va donar a la temporada 2021-22.

Així mateix, cal destacar que no va arribar a tindre protagonisme ni amb Gattuso, tècnic que millor s’acoplava a les exigències futbolístiques de l’exjugador del Barça. Poc després, amb Baraja, la situació va empitjorar. Durant aquest temps, Ilaix no ho va passar bé. I es que Baraja va optar per excloure’l de les convocatòries i alineacions malgrat la pobra posició de l’equip en aquell moment.

A més d’açò, Moriba tenia una faceta nocturna durant la seua vida València. Tot i la situació de l’equip, el “8” va continuar acudint al llarg de la temporada a festes de tot tipus, fins i tot havent d’enfrontar problemes en una discoteca de València de la qual va haver d’anar-se’n després d’un incident.

La nova vida d’Ilaix a Leipzig: apartat de l’equip

Ara mateix, mesos després de la seua eixida del València, la seua situació al Leipzig és complicada. Segons ha informat Nacho Sanchis de Relevo, tot i que el guineà ha comptat amb ofertes d’Inter o Getafe durant aquest estiu, el cert és que cap d’aquestes propostes ha eixit endavant. En el cas de l’equip italià, un canvi d’última hora pel que respecta a la seua agencia de representació va ser més que suficient per tal que l’operació no es completara, així com el conjunt madrileny no podia afrontar la seua desorbitada fitxa.

D’aquesta forma, Ilaix no ha tingut altra opció més que quedar-se al Leipzig, equip amb el qual encara no ha jugat en el que portem de temporada. La seua situació, tal com ha ampliat la font citada, es resumeix en que el jugador ha quedat relegat a veure els partits del seu equip a la llotja, una condició pèssima per a un jugador que podria haver sigut d’ajuda en un hipotètic cas en el partit d’aquesta nit davant el Manchester City.