Gonzalo Naya  Opinió  

I jo quan jugue?

Per Blanquinegres · 14 Octubre, 2013

Supose que eixa serà una de les preguntes que estarà fent-se a hores d’ara Alberto Tendillo. El jove central de l’escola del València està inèdit aquesta temporada al Mestalla -i també al juvenil-, una circumstancia sorprenent en un xaval que és internacional sub’19 i que és un dels jugadors que més projecció té a Paterna.

I jo quan jugue? Continuarà preguntant-se Alberto Tendillo quan veu com al filial són titulars Carlos Delgado i Alex Quintanilla, dos “veterans” del segon equip, però que no són vàlids per a Djukic. Tampoc ho és de moment Tendillo, massa jove i encara per consolidar-se amb el filial. Necessita formar-se encara més, diuen amb raó.

Pero… I jo quan em forme? Pensarà Alberto quan vega que continua sense tindre minuts al filial i que pot veure ralentitzada la seua progressió competint amb dos jugadors de més de 23 anys i amb anys de contracte per davant.

I jo quan jugue? Pensarà Tendillo mentre veu Pablo Iñíguez -només un any major que ell- sent titular en molts partits del Vila-Real aquesta temporada. És una aposta decidida del club groguet, disposat a assumir la quota d’errades que puga cometre Pablo, compensada pels encerts presents, i especialment pels encerts futurs.

I jo quan jugue? Insistirà Tendillo quan son pare, Miguel, li conte que va debutar el primer equip amb 17 anys -en Copa del Rei davant el Girona- i que amb 18 va tindre minuts a la final de la Copa del Rei del 79, aquella dels dos mítics gols de l’etern símbol Mario Alberto Kempes.

I jo quan vaig a poder arribar al primer equip…? reflexionarà Tendillo, no tant amb la necessitat de botar-se els passos de la seua formació, sinó amb la preocupació de vore’s estancat i sense opcions futures. Amb la dificultat afegida de fer-se aquestes preguntes en un moment en què ha de decidir si renova o no amb el València CF. Sense saber si creure’s el discurs del club i el projecte Gloval, si confiar en aquells que li diuen que tinga paciència o deixar-se seduir pels clubs que li garanteixen que amb ells tindrà més oportunitats que amb l’entitat de Mestalla

Voldria pensar que el fet que no jugue Alberto Tendillo és una decisió estrictament esportiva i no té res a veure amb el fet que acaba contracte al 2014…

Voldria pensar que els representants de Tendillo actuen amb responsabilitat i no maregen el jugador, víctima col·lateral d’una guerra –Salvo/Toldrà– que no és la seua…

Voldria pensar… que entre uns i altres no tirarem per terra altra perla del planter…