ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Hugo Duro i els quarts de final de Copa a Mestalla

Per Pablo Marquez · 02 Febrer, 2022

El València va tirar d’èpica per a passar a les semifinals de la Copa del Rei. El club de la Capital del Túria s’ha imposat per 2-1 al Cadis amb gols de Gonçalo Guedes i Hugo Duro. El València esperarà al seu rival en el sorteig del pròxim divendres.

El partit va començar amb poques ocasions. El València va tindre un parell d’internades perilloses, però no va ser capaç de crear una ocasió clara de gol. Per la seua part, el Cadis tenia el mateix problema. Els de Sergio González havien plantejat un partit amb la pressió de Rubén Sobrino i Florin Andone. No obstant això, el seu pla s’ha trastocat quan en el minut vint-i-dos de partit, Florin Andone es lesionava i havia d’abandonar el camp. En el seu lloc ha entrat Lucas Pérez, el qual va arribar al club andalús l’últim dia de mercat.

Gonçalo Guedes marcava el primer gol

Els primers vint minuts han estat molt igualats. Fins que ha aparegut el de sempre. Gonçalo Guedes ha aprofitat una bona jugada d’Hugo Duro per a ficar el primer gol del València en el marcador. Era el minut vint-i-quatre i el València ja havia fet el més complicat. Amb este gol, Gonçalo Guedes ja suma nou gols esta temporada, la seua millor xifra com a futbolista del València CF.

Bones sensacions de Bryan Gil

Un altre jugador que ha meravellat a Mestalla ha sigut Bryan Gil. El jove futbolista andalús debutava hui davant l’afició valencianista i ja ha deixat detalls de la seua qualitat. De fet, hi ha hagut una jugada en la qual ha ficat en peu a Mestalla, després de regatejar de forma molt habilidosa al defensor del Cadis.

Els últims cinc minuts del València han sigut on han arribat més ocasions, amb dos tirs de Gonçalo Guedes i Bryan Gil. Per la seua part, el Cadis ha arribat amb perill a la porteria de Jaume Domènech, però no ha tingut cap ocasió de gol. En l’última jugada de la primera part, hi ha hagut una disputa entre jugadors del Cadis i Eray Cömert, però l’àrbitre del partit no ha assenyalat res al respecte.

Una segona part complicada

La segona part va començar amb un canvi de sistema pujant a Foulquier al migcamp i baixant a Hugo Duro a la banda. No obstant això, tot es va complicar en el minut cinquanta-quatre quan Alberola Rojas va revisar al VAR un penal d’Eray Cömert a Juan Cala. Jaume va tocar el tir de Lucas Pérez, però no va ser suficient i el Cadis va empatar el partit. Cinc minuts després, Juan Cala va rematar al pal un córner molt perillós.

En el minut seixanta-quatre, Bordalás intentava moure a l’equip per a buscar la victòria. Per a aconseguir això, el tècnic alacantí va llevar del camp a Thierry Rendall i a Eray Cömert i va donar entrada a Ilaix Moriba i a Maxi Gómez. El jove jugador del Leipzig debutava de forma oficial en el València CF.

En el minut setanta-quatre, el València va reclamar amb molta força un possible penal sobre Hugo Duro. No obstant això, Alberola Rojas va pensar que no ho era i des del VAR tampoc li van cridar per a veure l’acció. La jugada era molt similar al penal d’Eray Cömert.

‘Tocó en Hugo Duro’

En el minut setanta-huit, havia de ser ell. Uns quarts de final de Copa del Rei i a Mestalla. Quan millor estava el Cadis, Hugo Duro va rematar en una meravellosa centrada per a ficar el 2-1 en el marcador. El davanter madrileny s’ha guanyat l’estima i l’amor de tot Mestalla a base de treball i gols. Mestalla va esclatar amb el gol i va començar a cantar amb molta força “Tocó en Hugo Duro”.

En el minut huitanta-quatre, Maxi Gómez va ser el més intel·ligent de la classe i ha forçat les dos targetes grogues a Juan Cala. El central del Cadis ha sigut expulsat i ha rebut la gran xiulada de Mestalla, ja que era la primera vegada que tornava després de l’incident amb Mouctar Diakhaby.

En el minut huitanta-set, José Bordalás prenia la decisió de canviar a Gonçalo Guedes i a José Gayà. Mestalla ha fet una ovació espectacular als seus futbolistes. En lloc d’ells, van entrar al camp Hélder Costa i Toni Lato, per a defensar tot el possible els últims minuts de partit.

A causa de les pèrdues de temps, l’expulsió de Juan Cala i la intervenció del VAR en el gol del Cadis, Alberola Rojas va afegir un total de set minuts al partit.  En el minut noranta-tres, Mestalla es ficava en peu per a ovacionar a Hugo Duro pel gran partit que havia fet. En la seua posició, va entrar Marcos André. Finalment, el València va guanyar i va passar a les semifinals de la Copa del Rei. Mestalla ha ovacionat als seus jugadors.