ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  Sin categoría

Guillamón es reivindica i dona un meritós empat al València davant el Barça (1-1)

Per Javi Richart · 16 Desembre, 2023

El València CF rebia al Barça en un partit on ambdós equips necessitaven la victòria. Els dos conjunts han protagonitzat un duel molt igualat, que ha acabat en empat a 1. Joao Felix ha fet el primer gol després d’un moment de desconcentració de la defensa local. Però, Guillamon ha fet un autèntic golàs per reivindicar-se i fer l’empat que li ha donat molta vida als blanquinegres.

Després de l’emotiva treta d’honor de David Silva i el xiulit inicial. el València CF ha eixit molt ben plantat al terreny de joc. Els primers minuts han estat molt igualats, amb els de Rubén Baraja fent una pressió que els ha fet tindre ocasions perilloses. De fet, al primer minut de partit, Yaremchuk ha tingut l’ocasió més clara del conjunt local en tota la primera part. L’ucraïnés ha tirat ras dins l’àrea, però Iñaki Peña s’ha estirat per fer una bona parada.

A mesura que han anat passant els minuts, el Barça s’ha fet més fort a la gespa, i anava avançant metres poc a poc. Lewandowski ha tingut diverses oportunitats manifestes de gol. La més clara ha estat un tir que ha engaltat el polonés amb força i que Mamardashvili ha rebutjat posant les mans fortes.

Pedri també ha tingut un tir des de la frontal que s’ha marxat fora. I Joao Felix ha pogut posar el 0 a 1 abans del descans, però ha rematat amb dificultats. Per part del València, els de Baraja han estat sòlids en defensa, però un poc imprecisos en atac. Hugo Duro ha tingut una rematada que ha eixit fora, i Mosquera una altra. Amb igualtat a Mestalla i sense gols, els 22 protagonistes se’n han anat als vestidors.

A l’inici de la segona part, el FC Barcelona ha eixit amb més intensitat, ja que al València se li ha notat un poc esgotat d’energies. Per això, al minut 54, una passada amb l’exterior de Frenkie de Jong a Raphinha ha acabat en una passada de la mort cap a Joao Felix. El portugués ha posat el 0 a 1 a plaer i, sorprenentment, no ha celebrat el gol.

Guillamón i un gol tan preciós com inesperat

El València ha fet la resposta amb un atac posterior que ha acabat amb un tir mossegat de Yaremchuk, però sense crear perill. Han sigut els últims minuts de l’ucraïnès, que ha sigut substituït per Canós. I al minut 70 ha arribat el golàs que ningú esperava, però que ha fet esclatar Mestalla. Guillamón ha agafat l’esfèric a la frontal de l’àrea i, després d’acomodar-se el baló, li ha pegat de manera perfecta per fer un dels gols de la temporada per al València. El de l’Eliana l’ha posat en la mateixa esquadra, i ha empatat per al València, 1-1.

Era un tant inesperat, ja que Guillamón no havia tingut cap oportunitat per part de Baraja en lliga, i a la seua primera titularitat ha fet un gol espectacular. A l’instant posterior, ha entrat Ferran Torres. I, a la primera ocasió que ha tingut ha pogut fer l’1 a 2, però Mamardashvili ha estat molt atent per evitar un gol que hauria sigut molt dolorós. A més a més, Mestalla ha propinat una xiulada monumental a l’ex extrem de Foios quan ha entrat a la gespa.

Encara quedava temps, i el partit tenia molt a dir. Raphinha ha tingut una oportunitat claríssima per fer el gol de la victòria en un mà a mà amb Mamardashvili. Però, aleshores, el porter georgià s’ha fet gegant i ha detés el tir del brasiler per evitar el gol culer. El rebuig li ha tornat a caure al jugador del Barça, i en eixe moment ha aparegut Yarek per salvar el gol.

El final ha estat trepidant, amb 6 minuts d’afegit. Els dos equips han lluitat, però l’empat s’ha quedat al marcador. Araújo ha pogut fer el gol de la victòria amb un tir des de fora de l’àrea que se’n ha anat desviat. Finalment, repartiment de punts entre València i Barça que deixa més contents als de Baraja que als de Xavi. A pesar d’això, els locals sumen 5 partits de lliga sense guanyar, i visitaran el pròxim dimarts al Rayo Vallecano.