ACTUALITAT  FITXATGES  PRIMER EQUIP  

Guedes posa al València entre l’espasa i la paret

Per Alex Alfaro · 30 Juliol, 2021

Fins ara hem tingut només amistosos, però en 13 dies comença La Lliga on cada gol val punts. El partit del Saragossa no ens pot precipitar a l’hora de valorar negativament la pretemporada, però a l’equip li falten moltes coses (molts jugadors millor dit). El que al principi d’estiu semblava que anava a ser un dels estius més moguts de la història del València, ara sembla que tot està adormit i el mercat no fa cap amenaça de despertar. I la peça clau, com sempre, està en els diners. Com ja us informem fa uns dies, el València no ha pogut ni tan sols inscriure al seu únic fitxatge: Omar Alderete. I això ho provoca el poc interés que suscita els jugadors de la primera plantilla a l’hora de buscar una eixida.

Guedes, la clau de tot

Una bona venda de Guedes significaria poder desembossar tota la situació. Permetria inscriure a Alderete i poder lluitar per alguna cessió o fins i tot algun futbolista que arribe pagant una xicoteta quantitat. No obstant això, de moment no li ha eixit “cap núvia” a l’interior del València C.F. Un dels equips més interessats era el Sevilla, però ara mateix no són capaços de fer front a l’exigència dels 30 milions d’euros que demana el València. I per si això no fóra poc, la tendència del mercat tampoc ajuda. Els equips no es poden permetre fer una inversió de tant risc per futbolistes com Sobrino, Diakhaby o el mateix Guedes: el qual pot fer una temporada de 50 milions o un any de 4 milions

Un altre dels jugadors que podria desembossar la situació és Kang In Lee, ja que la seua venda seria completament neta, i aquesta quantitat aniria a parar directament al “Fair Play Financer”.

Corona i Murthy han d’espavilar

Va ser Anil Murthy el que va voler autoproclamar-se com a director esportiu del València, substituint a Mateu Alemany. Amb 1 mes per al final, és impossible trobar una millor situació perquè el president del València puga demostrar les seues habilitats en l’art del fitxatge ( si és que té alguna). Des de la seua arribada, Corona i Murthy únicament han pogut tancar 4 operacions, i a excepció de la d’Alderete que està encara per veure, la resta els ha eixit “rana”.

Queda molta faena per davant, i no és gens senzill. Però dsembla que el València està esperant que li caiga la sort del cel i que els equips facen cua a la porta de les oficines per a emportar-se les sobres d’un equip que la temporada passada va deambular per les zones pròximes als llocs de descens. Potser és el moment perquè Peter Lim torne a demostrar que està interessat en el club que tanta il·lusió diu que li va donar comprar. Potser és el moment de comprometre’s i posar diners damunt de la taula en el cas que els seus homes a València no puguen traure molts diners per cap operació.

De res servirà desfer-te del millor jugador de la primera plantilla (Guedes) l’últim dia de mercat si no vénen a canvi diversos jugadors de nivell suficient. Queda temps per a arreglar-ho, deixen treballar a Bordalas.