+  PRIMER EQUIP  

Granada, Eibar i Celta no han de ser rivals

Per Pere Alapont · 22 Abril, 2015

3 són els equips que encara no han passat per l’Estadi de Mestalla esta temporada a falta de 6 jornades perquè finalitze el Campionat de Lliga. I van a haver de fer-ho, molt al seu pesar. Granada, Eibar i Celta, per eixe ordre, visitaran el coliseu valencianista en les pròximes setmanes i tractaran de rascar algun punt d’una plaça on aquest any pocs són els punts que se li han escapat al seu amo, en concret, 7. Només dos empats i una derrota; la resta, victòries locals.

El València rebrà als andalusos primer, el pròxim dilluns, amb l’anècdota que aquests no han guanyat mai a l’estadi del València. De 26 partits disputats a Mestalla, 23 han acabat amb victòria local i 3 amb empat. A més, l’última vegada que van puntuar a casa nostra va ser el 1973. El següent rival, l’Eibar, directament no ha xafat l’herba de Mestalla en competició oficial, però almenys, l’únic partit que s’ha jugat contra ells al País Basc va acabar amb victòria valenciana per 0 a 1 amb gol d’Alcácer. Fou pocs dies abans del passat Nadal.

El Celta, un equip més habitual en Primera que els altres dos esmentats, sí que ha pogut treure bons resultats a València, però des de 2003 tampoc saben el que és guanyar ací. En total, els gallecs han caigut en 44 de les 64 visites a la Capital del Túria.

No caldria fer referència a xifres històriques per a saber que el València ha d’obtenir els 9 punts que resten per jugar-se a Mestalla, perquè només per nom els blanquinegres ja guanyen per superioritat, però després d’acudir a les estadístiques que hem analitzat encara hi ha més motius per a esperar que la parròquia de Mestalla no s’emporte cap esglai en cap dels tres desplaçaments que li resten per fer estes setmanes a l’Avinguda de Suècia.