ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Altes i baixes del partit més important de la temporada

Per Alex Alfaro · 18 Febrer, 2023

El Getafe – València del pròxim dilluns (21.00 en el Coliseum Alfonso Pérez) pot ser fonamental per al que resta de temporada. Si l’Espanyol demà aconseguira guanyar i si el València no suma punts, significaria que augmentaria distància respecte a la permanència amb dos punts. És clau que l’era Baraja comence amb bon peu i per a això cal fer un bon paper en un camp sempre complicat com és el Coliseum.

A més, serà l’estrena de Baraja en la banqueta valencianista. L’exjugador “che” busca un canvi de dinàmica immediata i el rival més propici per a aconseguir-lo és el València, tenint en compte que els dos pròxims partits són enfront de la Reial Societat i l’FC Barcelona al Camp Nou.

Rubén Baraja entrenarà el seu primer partit com a entrenador del València dilluns que ve davant el Getafe. Amb solament un parell d’entrenaments, el tècnic ja ha traslladat a la plantilla la seua idea clara de joc: jugar amb un 4-4-2 i 4-2-3-1.

La idea del ‘Pipo’ és la de tindre un equip versàtil que controle els dos esquemes per igual. Això li donaria una variant tàctica segons les necessitats de cada partit. També, amb esta versatilitat es busca que l’equip siga capaç llegir el moment de joc necessari a cada moment.

Baraja treballa amb ixos dos sistemes com a base i els dos tenen les mateixes claus: una línia de quatre arrere i un doble pivote en el mig del camp. El divendres va provar amb Thierry, Diakhaby, Cömert i Gayà arrere. Igualment, Baraja creu que el joc importa més que qualsevol sistema i estaria disposat a canviar-lo per a traure el màxim als seus jugadors.

El que busca el nou entrenador del València és l’equilibri, una cosa que li ha faltat al València durant tota la temporada. La seua idea és la de tindre un equip molt més vertical que siga capaç de jugar al contraatac o eixir en llarg, és a dir, el contrari al que proposava Gattuso. Amb això, es buscarà tindre un equip molt més complet que siga capaç de dominar totes les fases del joc.

Altes i baixes

A falta de l’entrenament de demà i de saber quins jugadors del València Mestalla entren en la convocatòria, sembla que és molt clara la convocatòria del València, que comptarà amb Thierry  Rendall com a principal novetat de la llista. No obstant això, Samu Castillejo serà la principal baixa ja que haurà de complir cicle de targetes grogues.

Nico per la seua part continuarà sent baixa i tal com va informar el diari AS el seu objectiu és estar enfront de l’Osasuna. No obstant això, la seua progressió és bona i tota la setmana ha entrenat en la gespa al marge dels seus companys