Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos

ACTUALITAT  

Gayà i Guillamón presenten candidatura per al Mundial

Per Jorge Olmos · 28 Septembre, 2022

La selecció espanyola es va classificar per a la final de la Nations League gràcies a un triomf a Portugal per 0-1 amb presència valencianista. Tant José Luis Gayà com Hugo Guillamón van ser titulars al partit decisiu de la fase de classificació, fet que fa presagiar que les opcions d’estar al mundial dels dos valencians han augmentat.

Gayà, rumb a Qatar

El lateral esquerre i capità del València CF és un fixe per a Luis Enrique i l’actuació d’ahir davant Portugal tan sols va fer que corroborar-ho. Va disputar els 90 minuts de partit i va deixar grans sensacions tant en defensa com en atac. A tots ens va quedar en la retina l’acció defensiva que va deixar a Cristiano Ronaldo amb la mel als llavis quan es disposava a batre a Unai Simón.

Això, en sensacions. Però és que les dades també recolzen el partit del de Pedreguer. Quant a accions defensives, Gayà va bloquejar un tir, va realitzar 5 intercepcions i dos entrades amb èxit, guanyant quatre dels set duels que va disputar, mentre que tan sols va ser regatejat una vegada.

En les ofensives, es va mostrar segur amb el baló en els peus, amb alguna xicoteta errada que ell mateix solucionaria. Va tocar 105 vegades el baló, realitzant 78 passes exitosos amb un encert del 92,9%. A més, dos d’ells foren claus per a l’atac dels de Luis Enrique. Quant a centrades, en va fer una i amb èxit, i el mateix en desplaçaments llargs.

En definitiva, un gran partit en un gran escenari i davant un rival amb jugadors que militen als millors clubs del món. CanceloBernando Silva o Cristiano Ronaldo foren els seus rivals a la zona del camp i el de Pedreguer es va imposar amb solvència.

Hugo Guillamón, garantia en l’eixida de baló

D’altra banda, Hugo Guillamón, qui va ser la sorpresa a l’última convocatòria de Luis Enrique, també va ser titular. Ben sabut és que per al seleccionador espanyol és fonamental l’eixida de baló dels seus centrals i en aquest apartat Guillamón és un dels millors en el panorama nacional. Tant és així que en el València actua en posicions més avançades i és qui porta la batuta del joc de Gattuso.

No obstant això, té menys opcions que Gayà per a acudir al mundial. En primer lloc per la raó abans esmentada, i és que no juga de central regularment. En segon lloc, per què té detalls per polir com la contundència, tant necessària en aquesta posició, i en tercer lloc, en què ha d’agafar experiència. Al partit d’ahir, fou substituït al descans per veure la targeta en una acció lluny de la porteria totalment innecessària.

Quant a dades, en defensa pràcticament no va estar exigit i on més es va emprar va ser en l’eixida de baló, construint les jugades des de la base amb Pau Torres i Unai Simón. I ací, va mostrar perquè Luis Enrique va confiar en ell. 66 tocs de baló, per a un total de 61 passes precisos amb un 95,3% d’encert. En balons llargs, 2 passes precisos amb un 100% d’encert. Tot un segur per a la selecció espanyola.