ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Fernando Roig explica la clau de l’èxit del Vila-real i parla sobre el València

Per Joan Marc García · 25 Març, 2023

Aquest any, el Vila-Real celebra el seu centenari, i per això comptarà amb un acte commemoratiu, celebrant aquest dissabte un partit amb alguns dels jugadors més grans de la seua història. Però si cal destacar una figura important en la història del club groguet, eixe és Fernando Roig, el principal accionista del club des del 1997.

Amb Fernando Roig, el Vila-real va passar de ser un club de segona divisió a un fix de primera i un habitual de la competició europea. Ell mateix admet que mai no s’ha plantejat un club per aplicar una gestió al Vila-real, i de fet “ho fa com Mercadona i Pamesa”, dues de les empreses de l’imperi Roig.

Fernando Roig ha parlat a Relevo sobre les claus de l’èxit del Vil-real, i també ha parlat sobre el model de gestió del València, concretament, sobre el fracàs dels models de propietari únic que han eixit mal a la lliga espanyola, com és el cas del Màlaga, del Racing o del propi València.

“Al futbol no cal ficar-se a fer negoci, cal evitar perdre diners”. Potser per això a casa de Fernando se celebren igual una bona temporada del Vila-real i uns bons resultats econòmics a Pamesa i Mercadona… Però el que primer se celebra és el que afecta les dues empreses esmentades, com ell mateix assegura en aquesta entrevista a Relevo.

L’empresari també ha explicat per què va decidir entrar en el Vila-real i no en el València: “El meu negoci era a Almassora i tenia molts contactes al Vila-real. A més, al contrari que al Vila-real, al València sempre hi ha molta gent que vol manar, de diferents maneres i maneres d’arribar al poder… Però ací al Vila-real era un club on podies fer… doncs el que hem fet. En un altre lloc no podríem haver desenvolupat el nostre projecte que, encara que pareix fàcil, no ho ha estat gens. Ha requerit molta inversió, feina, etc…”