Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Hugo Guillamón:

Joan Marc García , 17/07/2024

Hugo Guillamón: "Juguem de memòria i continuem coneixent-nos"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  

Fernando Roig, condemnat a un any de presó per falsejament de documents

Per Eva Tortajada · 10 Juliol, 2024

Fernando Roig, president del Vila-real C.F., ha sigut condemnat a onze mesos i 28 de presó per dos delictes de falsejament de documents mercantils en les obres per reformar la ciutat esportiva del club i l’estadi de La Ceràmica durant els anys 2004 i 2005.

Segons la sentència, Roig hauria defraudat a la Hisenda Pública un total de 525.440 euros per quotes d’IVA suportat deduïts indebidament després d’un excés de facturació. Aquest excés s’hauria realitzat a través de “preus sobredimensionats”, tal com dicta la sentència, per treballs que no corresponien a la realitat. D’aquesta manera, l’empresari va eludir el pagament de més de mig milió d’euros en IVA.

El text del jutjat penal de Castelló dicta que el club, amb “el vistiplau del seu president i la signatura de dos dels seus consellers delegats”, van evitar aquest pagament abonant els diners amb pagarés a l’empresa Estructuras, Viviendas y Carreteras. A més a més, els involucrats coneixien i assumien la facturació fictícia que rebien de la constructora.

Aquestes quotes les haurien fet mitjançant factures falses de mercantils i persones subcontractades per a treballs que no es van realitzar en les obres de l’estadi i la ciutat esportiva del Vila-real. A més de Fernando Roig i de dos dels consellers delegats de l’equip, el jutjat ha condemnat també a nou persones involucrades en aquest delicte contra la Hisenda Pública.