Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

Joan Marc García , 16/09/2023

Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

ACTUALITAT
Rubén Baraja:

Sergio Botella , 01/09/2023

Rubén Baraja: "Estic desitjant que el mercat acabe ja"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Facu González vol eixir gratis i esta és la posició del València

Per Alex Alfaro · 19 Juny, 2023

Facu González es troba a poc de començar les seus vacances després d’haver sigut coronat com a campió del món amb la selecció de l’Uruguai en el Mundial sub 20. Titular indiscutible disputant els 90 minuts de la final enfront de la selecció italiana. No obstant això, el seu futur no es troba ni molt menys tancat i en aquest mes de juny es produiran moviments importants.

El jugador de 20 anys nascut a Montevideo, encara té un any ( o no) de contracte en el club de Mestalla, que podria ser ampliat de manera automàtica dos anys més en el cas que el València decidira atorgar-li fitxa de primer equip. Les postures de totes dos parts es troben distanciades ja que l’entorn del futbolista va transmetre al club que únicament valoraran renovar en el cas que es produïra aqueix salt al primer equip.

De moment, els responsables del primer equip no consideren que es trobe ja preparat i han apostat per perfils com el de Cenk (executant la seua clàusula) o fins i tot el de Yarek, que farà el salt al filial de Miguel Ángel Angulo la pròxima temporada. La idea és que siga un jugador capital amb 30-35 partits al llarg de la temporada.

Eixos dubtes que hem reflectit respecte a la duració del contracte que hem reflectit anteriorment es deu al fet que l’entorn de Facu González entén que acaba contracte el pròxim 30 de juny de 2023 pel fet que va signar el seu contracte tenint 17 anys. Això estableix el “Reglament sobre l’Estatut i la Transferència de Jugadors” Els jugadors menors de 18 anys no poden signar un contracte de professionals d’una duració major de tres anys. No s’acceptarà qualsevol clàusula d’un període major.

D’aquesta manera, finalitzaria el seu contracte el pròxim 30 de juny de 2023. No obstant això, tot això té els seus detalls i excepcions. Facu González té un gran equip al seu voltant i en aquest tema en particular, amb un advocat de màxim prestigi en matèries esportives com és Juan de Dios Crespo.

Blanquinegres ha cosultat la valoració del València tant en la seua parcel·la esportiva com en el seu paper legal i tots dos sectors indiquen tranquil·litat sobre aquest tema. Advocats rellevants en el mercat ens indiquen que abans de la legislació FIFA tenim la legislació local que estipula que qualsevol persona major de 16 anys pot signar el contracte que vulga, tinga la duració que vulga.

 

Serà un tema que cal que s’active en la pròxima setmana i sempre abans del 30 de juny. Cal recordar que el València encara té el control de la situació ja que si li otorga fitxa de primer equipo automàticament renovaria amb el club de Mestalla. L’entorn de Facu explica que si el València no fica impediments li donarà un percentatje important del jugador en el cas de futures vendes. La secretaria esportiva del València argumenta que si el jugador és tan bo, no hauria de tindre problemes per a rebre ofertes significatives i soles en eixe cas li deixarien eixir.

 

Declaracions de l’Agent de Facu

“L’última vegada que ens reunim amb el València va ser el mes de març. Des de llavors no s’han posat en contacte amb nosaltres. No soc qui per a jutjar les decisions que prenga el club, ells sabran per què les prenen. Em sembla perfecte. Però no vull que jutgen ells les decisions que prendrem amb Facundo en els pròxims dies”

Fonts del club confirmen que l’última reunió entre les parts es va produir el mes de març passat, coincidint amb una visita de Guastadisegno a la ciutat. Malgrat encara no comptar amb cap oferta en blanc sobre negre, l’entorn del futbolista reconeix que hi ha una gran quantitat d’equips que es troben interessats a fer-se amb els serveis del jugador, especialment després de brillar en el Mundial Sub-20.

Com reconeix l’agent de Facu González en declaracions a Marca, en els pròxims dies es prendran decisions. Això serà comunicat al València, que es troba expectant en un mercat que no ha fet res més a començar amb el nomenament oficial de Rubén Baraja com a entrenador fins al 30 de juny de 2025.