ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Èxit en la Gala de lliurament dels Premis Blanquinegres

Per Alex Alfaro · 26 Octubre, 2023

Blanquinegres va celebrar durant la vesprada d’ahir el seu 10é aniversari on va fer lliurament d’uns premis molt especials en una gran festa del valencianisme. L’acte, conduït per la periodista i presentadora Maria Fuster, va congregar a més de 200 persones a la sala Alfons el Magnànim de València.

Gayà, Enith Saló, Kempes, Paco Lloret, Asindown, Tribuna Deportiva, Tardor, Libertad VCF o l’influencer Papi Gavi van ser els principals protagonistes de la vesprada com a guanyadors dels Premis Blanquinegres en les seues diferents categories.

A més, Tardor i la Gran Esperanza Blanca van emocionar als presents amb quatre de les seues cançons que tant representen al valencianisme.

Mario Alberto Kempes guanya el Premi Blanquinegres a Millor llegenda valencianista

Mario Alberto Kempes ha guanyat en el dia de hui el premi a millor llegenda valencianista. El guardó ha sigut entregat després de rebre més de 5692 vots per part de l’afició valencianista i que després va ser confirmat per part del jurat conformat pels periodistes Alfonso Gil, Cristina Bea, Dani Meroño i Amelie Bonell.

Kempes va ser finalista al costat d’altres grans futbolistes com Santi Cañizares o David Albelda. El valencianisme va reconéixer la història i tot allò que representa un dels millors futbolistes de la història mundial del futbol

El Matador” no va poder ser present en el lliurament de premis a causa de les seues ocupacions laborals als Estats Units com a comentarista de la televisió americana “ESPN”. No obstant això, va voler enviar un vídeo per a agrair el suport i l’afecte de l’afició valencianista: “Espere que estiguen passant una bonica vetlada. Lamentablement no vaig poder assistir per motius professionals. Vull agrair a tots aquells que han votat i sembla ser que alguna cosa bona vaig fer en el camp perquè la gent em recorda. És un alago molt bonic per a mi estar entre les millors llegendes de club”

D’altra banda, el premi va ser recollit per part de Ariane Kempes, filla de Kempes, que no va voler perdre’s una ocasió com esta. Es va mostrar orgullosa del seu pare i és que Kempes no és només una llegenda a València sinó a nivell mundial. Després de set temporades en el club de Mestalla i guanyar la Copa del Món en 1987, ara rep el premi Blanquinegres a la millor llegenda valencianista

Libertad VCF rep el Premi Blanquinegres al millor col·lectiu de defensa del valencianisme

Libertad VCF ha guanyat el Premi Blanquinegres al millor col·lectiu la funció del qual és defensar al valencianisme en tots els seus vessants. El guardó ha sigut entregat després de rebre el suport de 7612 vots, superant als altres dos finalistes (De Torino a Mestalla i l’Agrupació de Penyes).

L’objectiu d’este premi era reconéixer a totes aquelles associacions que de manera desinteressada i sense ànim de lucre treballen per a representar al valencianisme.

Les votacions populars han sigut confirmades i remarcades amb els vots del jurat independent d’estos premis (Alfonso Gil, Dani Meroño, Cristina Bea i Amelie Bonell). El premi ha sigut recollit per part dels directius d’esta associació Jose Benítez i David Nuñez

Asindown guanya el Premi Blanquinegres a la millor iniciativa social

Asindown ha guanyat el Premi Blanquinegres a la millor iniciativa social relacionada amb el València C.F. L’objectiu d’este premi era poder donar veu a totes aquelles associacions que col·laboren o tenen relació amb el València C.F i que mantenen una funció social fonamental.

Malgrat únicament poder donar un guanyador, en esta categoria han participat altres grans iniciatives com Cor Blanquinegre, VCF Inclusiu de la Fundació VCF, a més d’altres projectes com Creu Roja o UVAM.

ASINDOWN és una entitat sense ànim de lucre creada en 1989, l’objectiu principal del qual és facilitar i promoure quants mitjans siguen necessaris per a aconseguir el desenvolupament integral de les persones amb síndrome de Down i afavorir la seua plena integració familiar, educativa, laboral i social com a membres actius de la societat, i ha comptat amb més de 3919 vots.

Les votacions populars han sigut confirmades i remarcades amb els vots del jurat independent d’estos premis (Alfonso Gil, Dani Meroño, Cristina Bea i Amelie Bonell). El premi ha sigut recollit per part de Manuel Campos, Gerent d’Asindown.

La relació entre el València C.F i Asindown s’ha mantingut durant més de 17 anys consecutius, principalment amb el calendari benèfic, l’objectiu del qual és perseguir una societat plenament inclusiva.

Gayà guanya el Premi Blanquinegres al Millor jugador de l’última dècada

 

Gayà ha guanyat en el dia de hui el premi Blanquinegres Futbol Emotion a millor futbolista de l’última dècada. El guardó ha sigut entregat després de rebre més de 10700 vots per part de l’afició valencianista i que després va ser confirmat per part del jurat conformat pels periodistes Alfonso Gil, Cristina Bea, Dani Meroño i Amelie Bonell.

Gayà va ser finalista al costat d’altres grans futbolistes com a Parejo o Rodrigo Moreno, encara que la diferència en els vots populars va ser molt gran. El valencianisme ha reconegut la història i la importància de l’actual capità del València C.F i que va renovar l’any passat fins al pròxim 2027.

Gayà no ha pogut ser present en el lliurament de premis a causa de diferents compromisos, però ha agraït a través d’un vídeo el suport del valencianisme: “Hola Blanquinegres. Moltes gràcies per este premi que em fa molta il·lusió. Vull agrair a tots els aficionats que m’han votat i lamente no poder estar esta nit en la gala, però em sentix molt orgullós que hagen pensat en mi per a este guardó. Una abraçada i amunt València”


D’altra banda, el premi ha sigut recollit per part de Ricardo Arias, ambaixador del club i que guarda una gran relació des de fa molts anys al costat de Gayà. Als seus 28 anys, Gayà somia amb jugar a Mestalla la resta de la seua vida i continuar representant de la millor manera al valencianisme com una de les llegendes.

“És això el que ens fa grans” guanya el Premi Blanquinegres a l’himne del valencianisme

La cançó del grup valencià “Tardor”, ha guanyat el Premi Blanquinegre a la millor cançó valencianista i per tant himne del València C.F. A pesar que el club mai ha reconegut la cançó com a oficial, des del primer moment va aconseguir que l’afició s’identificara amb ella.

Publicada al juliol de 2018, va ser un homenatge d’este grup al València C.F pel seu centenari. El grup ha pretés captar amb la lletra i la melodia l’essència que defineix a través de les dècades el relat i la idiosincràsia de Mestalla. Es tracta d’una conversa d’un xiquet amb el seu pare i amb el seu avi

3 anys després, acumula ja més de 600k visualitzacions en el vídeo oficial, encara que ha sigut escoltada per milions de persones en les diferents plataformes.

Tardor és una banda creada a València i formada per Àlex Martínez (veu i guitarra), Cesc Domènech (bateria), David García (guitarra), Tono Hurtado (baix) i Yeray Calvo (teclats).

Bronco y Copero (Paco Lloret) guanya el Premi Blanquinegres al millor llibre valencianista

Bronco y Copero, llibre de Paco Lloret, ha guanyat el Premi Blanquinegres al millor llibre valencianista. En 2017, Àrbena va publicar el primer lliurament de BRONCO Y COPERO en la qual s’incloïa una àmplia selecció dels reportatges que, cada dissabte, des de setembre de 2014, Paco Lloret publica en el diari Las Provincias, sota el títol de “El túnel del temps”. Aquell primer volum, que va veure la llum en la tardor de 2017, va gaudir d’un magnífic acolliment entre els lectors que van esgotar amb rapidesa la primera edició de l’obra

Este segon volum recull, a mode de continuació, els textos publicats en el diari degà després de l’aparició del primer. De nou, l’autor ha optat per un criteri selectiu. No estan tots, però sí s’han triat els que es consideren més rellevants.

L’èxit del llibre ha sigut secundat per 4050 persones que han votat durant les dos primeres setmanes del mes d’octubre. Este xicotet fragment de la història del club de Mestalla, compartia competició al costat d’altres grans llibres com “Els 100 del Centenari” o “La Balada del Bar Torino”

El premi ha sigut entregat per part d’Alfonso Gil, periodista amb més de 40 anys d’història en l’Agència EFE i gran amic de Paco Lloret. Al costat de Paco Lloret, han sigut dos dels periodistes que més experiència tenen seguint l’actualitat del València C.F

Enith Salón guanya el Premi Blanquinegres a la millor jugadora de l’última dècada

Enith Salón ha guanyat el Premi Blanquinegres a la millor jugadora valencianista de l’última dècada. El guardó ha sigut entregat després de rebre el suport de més de 6104 vots. No obstant això, ha sigut un premi amb una dura competència al costat d’altres jugadores d’un nivell molt alt com és el cas de llegenda com Mari Paz Vilas, Ivana Andrés, Marta Carro, Marta Mateos o Salomé Navalón.

El trofeu ha sigut rebut per la mateixa Enith Saló. En un primer moment anava a ser impossible la seua assistència a causa dels seus compromisos amb la Selecció espanyola, però una lesió el passat cap de setmana ha fet que no es perdera un dia com este.

Enith Salón es troba en el moment més dolç de la seua trajectòria professional: portera titular amb el València C.F, Campiona del Món amb la Selecció espanyola i recentment va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat valenciana.

Tribuna Deportiva guanya el Premi Blanquinegres al millor programa de ràdio valencianista

Tribuna Deportiva ha guanyat el Premi Blanquinegres al millor programa de ràdio valencianista. Amb 4954 vots ha rebut el suport d’un sector important de l’afició “che” i es consolida com un programa referent en la graella radiofònica.

Amb més de 10 anys d’història, el programa liderat per Héctor Gómez i Esther Collado acumulen diàriament milers i milers de oients amb un model molt marcat de fer ràdio“El periodisme encara té esperança si hi ha periodistes que creguen en ell i no en la publicitat. A més, valencianistes a mort”, és un dels lemes del programa.

De dilluns a divendres, de 15.00 a 17.00, Héctor Gómez se senta enfront del micròfon per a descriure la realitat valencianista, sense oblidar les retransmissions cada cap de setmana com un dels pocs mitjans de comunicació que aposta per viatjar a tots els estadis de primera divisió. L’equip de Tribuna Deportiva també està conformat pels periodistes Salva Gomis i Roberto Martín Macho.

Tribuna Deportiva es pot escoltar a través del 87.5 FM, mitjançant l’aplicació de Tribuna Deportiva i el canal de Twitch de @generaldepie. A més, sempre queda l’opció del podcast en Ivoox.

Papi Gavi guanya el Premi Blanquinegres al millor ambaixador del valencianisme

Papi Gavi ha guanyat el Premi Blanquinegres al millor ambaixador del valencianisme. El guardó ha sigut entregat després de rebre més de 6737 vots populars. L’objectiu d’este premi era reconéixer la importància de totes aquelles persones mediàtiques que malgrat no residir a València, defensen i representen al club lluny de les nostres fronteres.

Ha sigut una competició igualada al costat d’altres grans candidats com Perxita, Arturo Valls o el gran Alex Gadea. Finalment, el jurat conformat per quatre periodistes (Alfonso Gil, Dani Meroño, Cristina Bea i Amelie Bonell) han decidit atorgar-li el premi a Alejandro Gavilán, també conegut com Papi Gavi.

La història d’Alejandro és singular ja que no va nàixer a València. Es va aficionar al club després de conéixer l’estadi de Mestalla. Des d’eixe dia la seua vida va canviar i defensa al València com ningú.

Papi Gavi va aconseguir trobar un lloc en el seu atapeït calendari d’streams i esdeveniments per a recollir el premi presencialment davant 200 persones a la Sala Alfons el Magnànim.