+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Exhibició taronja a Getafe (0-3)

Per Blanquinegres · 22 Septembre, 2014

Un València que continua abonat al 0-3, guanya a Getafe amb solvència. Alcácer i després per primera volta André Gomes i Rodrigo gelaren el temperament en el que es va mostrar el Getafe amb una duresa insòlita, ja que el Getafe no va vore cap targeta roja, mentre que una mala lectura de Nuno amb els canvis va fer que Rodrigo eixirà abans d’hora per doble amonestació. 3 victòries consecutives per als de Mestalla i 10 punts que li tornen el dret de ser el segon classificat.

Este València va rodat. Poc li fa falta per combustionar i en pocs minuts és capaç de fer molt de mal, inclòs sense voler. Als 7 minuts, Vicent Guaita ja arreplegava la primera pilota del fons de la xarxa desprès d’un xut a la desesperada de Paco Alcácer que la ficava al segon pal, impossible per al meta ex valencianista. La confirmació arribava sense contemplacions al 20 de la primera part. Jugada per a gravar amb un triangulació blanquinegra perfecta. Rodrigo punxava a la banda dreta, aprofitava la internada d’André Gomes, el portuguès combinava amb Paco Alcácer amb un paret que trencava la saga ‘azulona’ i el 21 valencianista es convertia en golejador blanquinegre per primera volta.

Amb el 0-2 en 20 minuts de joc el València, al Alfonso Pérez, començava amb el seu pla de treball obscur, un treball defensiu que ofegava cada volta més als de Cosmin Contra. El cort circuit era tal als locals, que les úniques situacions de “perill” per als nostres, van nàixer als peus de Lafita i des de zones de camp on la reacció d’Alves era molt fàcil.

Davant la inoperància madrilenya, el joc subterrani va eixir a relluir. Els nombres a les infraccions eren molt clares, 12 faltes comeses per el Getafe, 5 per el València. En cartolines 4 per als locals, sols una per als visitants.

Amb un València que treia de les casetes al seu rival, l’àrbitre de l’encontre, el navarrès Undiano Mallenco, senyalava el camí cap als vestidors, sense temps d’afegit, per tal de no calfar més els ànims.

A la segona part el Getafe havia de proposar alguna cosa més per a enganxar al seu públic. El València també ajudava oferint una versió a l’atac més conservadora i amb una línia de pressió molt blana. Encara així la rereguarda blanquinegra no patia cap esglai.

Nuno no volia regalar el protagonisme malgrat el bon resultat que collia en eixe moment els seus xics i va decidir començar amb el ball de banqueta. El primer moviment va deixar sorpresa. Alcácer abandonava el verd per Feghouli. Rodrigo romania al camp amb un targeta groga i molt calfat amb la saga ‘azulona’, que a la fi l’eixiria prou car.

Precisament, de Feghouli va nàixer el gol que rematava l’encontre. El 0-3, al que tant acostuma el València últimament. Minut 72, l’algerià queia per un contacte i el col·legiat assenyalava els onze metres. Rodrigo era l’encarregat de fer el de la tranquil·litat.

Desafortunadament, Rodrigo passava de l’eufòria a la decepció en, exactament, un minut. Al 73, el hispà-brasiler veia la segona groga i per tant la roja. Una inferioritat que el València va saber treballar durant alguna cosa més de 20 minuts continuant impedint al Getafe endur-se alguna alegria d’esta nit.

Finalment, este València continua reafirmant el seu inici de temporada i passades 4 jornades encarà no coneix l’amarg sabor de la derrota. Altra dada curiosa d’este inici de campanya, els de Mestalla ja porten 3 jornades consecutives fent 3 gols. Per tal de continuar amb esta dinàmica el València ja pensa exclusivament, en el duel del dijous davant el Còrdova.