Exhibició ofensiva de València Bàsquet per a guanyar a Unicaja (90-75)

Per Pascual Játiva · 02 Septembre, 2020

El València Bàsquet afrontava el segon test de pretemporada davant l’Unicaja de Màlaga de Luis Casimiro amb l’objectiu de seguir agafant rodatge per a la competició.

El duel va arrancar amb molta intensitat per part dels dos equips i amb un Klemen Prepelic encés en flames anotant 8 dels primers 10 punts del conjunt taronja. Un 2+1, un triple i una cistella de dos, de tots els colors. A més, un gran Bojan Dubljevic que va fer valer la seua jerarquia a la pintura i un gran treball defensiu col•lectiu, va permetre als de Ponsarnau començar amb un parcial de 10-20.

L’equip va començar com un rellotge i com a l’anterior partit, se’n va anar als 32 punts al primer quart. Menció especial a l’encert des de la línia de 6,25 amb 6 llançaments encertats.

Amb 22-32 va començar el segon quart i sense massa espera, Vanja Marinkovic va anotar el tercer triple al seu compte personal en una autèntica exhibició de llançament. Acte seguit, el conjunt taronja va augmentar la intensitat defensiva amb Kalinic en pista, sense deixar d’anotar compulsivament i en 5’ de segon quart hi havia anotat 3 llançaments triples més establint el 28-43 al marcador. Prepelic va demostrar perquè és l’actual màxim anotador de la lliga endesa amb 11 punts en la primera meitat.

San Emeterio no vuigué ser menys i es va sumar a la festa amb una vertadera mostra de fundaments i va anotar dos 2+1 consecutius, que sumats a un altre 2+1 de Dubljevic establien un parcial ide 35-58 al voltant del descans. Una vertadera exhibició ofensiva de València Bàsquet.
Amb 39-58 s’arribava a la fi de la primera part, amb un domini total dels taronja.

La segona meitat començava amb la mateixa tònica que la primera. Una defensa molt activa de València Bàsquet posava en molts problemes a l’atac d’Unicaja, que tampoc comptava amb molt encert. Cap al final del tercer quart començava a baixar un poc la qualitat de l’atac posicional dels taronja, però va córrer molt bé al contra atac Mike Tobey per a anotar dues cistelles consecutives y mantenir els més de 20 punts d’avantatge.

L’últim minut del tercer quart millorava Unicaja tant en defensa com en atac per a acabar amb un resultat de 57-73, amb una cistella final del jove pivot de setze anys Yannick Nzosa, que havia pujat el nivell defensiu sense donar opcions a Bojan Dubljevic.

El quart definitiu el començava Ponsarnau provant amb dos bases, Vives y Van Rossom, buscant un millor moviment de pilota. Nikola Kalinic també eixia d’inici i continuava amb el seu bon partit, aportant defensa i anotant cinc punts consecutius

La intensitat del partit baixava de manera lògica en els últims minuts i permetia a Unicaja acostar-se en el marcador i reduir la distància a 11 punts, però una altra accelerada de València retornava l’avantatge clar per als de Ponsarnau, que acabaven guanyant el partit per 90-75.

Segueix la bona línia de València Bàsquet, que continua mostrant un joc molt coral i efectiu en atac i una alta intensitat en defensa, per a ser només el segon partit de pretemporada. La pròxima cita és en el mateix escenari davant UCAM Murcia, el proper divendres a les 20.30 hores.