ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Exdirector de comunicació de Bankia explica totes les pressions que va patir de Salvo

Per Blanquinegres · 21 Maig, 2023

Juan Emilio Maíllo era director de comunicació de Bankia al llarg del procés de venda del València C.F a Peter Lim. El banc va ser un pilar fonamental en tot el procés i encara que va tindre els seus errors i interessos com totes les parts, també va rebre una enorme pressió social per part d’Amadeo Salvo i Aurelio Martínez perquè donara el vistiplau a la venda a Peter Lim.

Al llarg d’aquest mes de maig, veurà la llum “Bankia des de dins”, un llibre escrit per Maíllo on ha volgut revelar les interioritats del procés de venda.

Aquests fragments del llibre els ha revelats en primícia el diari Las Provincias i ací vos portem el millor:

“A l’abril de 2013, la Generalitat, davant els impagaments de la Fundacion del VCF, decideix prendre el control de la institució. En aquell moment van irrompre dos persones claus: Amadeo Salvo i Aurelio Martínez. La Fundació no tenia capacitat de pagar”

La cerca del nou comprador havia de ser oberta, competitiva i transparent. No obstant això, Amadeo Salvo tenia la seua pròpia agenda, que no era precisament transparent”

“Amadeo Salvo no va comptar als accionistes que la vespra d’anunciar que Bankia no decidiria a qui havia de vendre el club, però el que no va comptar és que en la vespra s’havia reunit amb el banc per a presentar l’oferta de Lim”

“Vaig contactar amb Damià *idagany per a presentar-me. Quedem a l’hotel AZ Cruzco. Estàvem xarrant amigablement quan va irrompre Amadeo Salvo i sense preguntar qui era jo va començar a cridar llançant insults contra el banc i contra la meua cap, Amalia Blanco”

Salvo va reclamar saber els noms dels altres inversors. Intuíem que qualsevol detall serviria perquè tractara d’espantar-los. Ho va fer quan va poder”

“Amadeo Salvo va amenaçar amb incendiar a l’afició en una assemblea convocada per a una setmana després i culpar a Bankia de no fer fitxatges”

“Aurelio ens anava informant dels seus intents de fer entrar en raó fora de perill”

Salvo culpava al banc i va enviar a directius SMS amb insults, desqualificacions i amenaces. Li posava la catifa roja al comprador sense exigir-li cap garantia”

Salvo va manar un SMS amenaçant amb declarar concurs de creditors. El 24 d’octubre anunciem la fi del professe.