Este Valencia sí vol la Copa (3-1)

Per Blanquinegres · 29 Gener, 2019

El Valencia vol la Copa. I el Valencia estarà en el sorteig de semifinals en un partit èpic en el qual Rodrigo es va vestir d’heroi anotant els 3 gols del seu equip incluint el definitu que li va fer passar l’eliminatòria. El partit va estar marcat per la insistència del Valencia que es va superar a les adversitats de superar un gol en contra i de patir un gol anul·lat pel VAR.

El partit arrancava després d’una prèvia marcada per la discussió dialèctica entre Bordalàs i Marcelino. El que ningú s’esperava és que el Getafe es ficarà per davant en el primer minut de partit. Jorge Molina aprofitava un error de comunicació entre Paulista i Garay per a anotar el primer gol, ajudat en gran mesura per Jaume Domenech, qui va cometre una errada de concentració intolerable, deixant el seu primer pal lliure.

Sorprenentment, i vist com reacciona este equip amb l’adversitat, els jugadors no es van vindre cap a baix i van tractar de perforar la porteria de Chichizola al llarg dels minuts següents. Rodrigo Moreno va ser qui va tindre la més clara, amb un tir des de fora de l’àrea que el porter blaver fa parar.

Però a poquet a poquet va començar a jugar-se al que volia el Getafe; patades, protestes a l’àrbitre, pèrdues de temps… de tot menys futbol. L’equip de Madrid va fer honor a la descripció de Marcelino de ser un equip que juga “al límit del reglament”, i va acabar la primera meitat amb 4 grogues i una infinitat de faltes.

El descans va arribar quan millor estava el València, tot i que encara que generava joc, les ocasions no aplegaven a materialitzar-se.

La segona part començava com havia conclòs la primera, amb un Valencia molt intens a la recerca del gol que li ficarà en el partit, i va aconseguir-ho. Però el VAR no havia dit la seua última paraula i va anul·lar el tant que havia anotat Santi Mina. Però, com fora en la primera part, l’equip no s’ha vingut avall i ha continuat atacant sense perdre la concentració. La recompensa es va traduir en que Rodrigo va anotar el 1-1 desprès d’una molt bona jugada entre Gayà i Cheryshev que va permetre a l’hispàbrasiler rematar a soles.

A partir d’eixe moment el partit es va trencar. Les ocasions valencianistes es succeïen, però acabaven sense rematador que puguera anotar-les. A més, el fet d’atacar constantment, destiva la part de darrere al descobert i permetia al Getafe arribar als dominis de Jaume Domenech. Qui, una vegada més, va mostrar-se dubitatiu i en una eixida en fals del d’Almenara, a punt van estar els visitants de sentenciar l’encontre i l’eliminatòria.

El Getafe va continuar amb la seua forma violenta de jugar i això li va costar l’expulsió a Djene, esta setmana, l’objectivitat s’imposava i l’equip blaver no acabava el partit amb 11.

En els últims minuts el Valencia va entrar al joc del Getafe que pretenia la pèrdua de temps per damunt de tot. Encara que sí que va haver ocasions d’anotar el segon gol, Chichizola va estar prou bé fent el seu treball.