ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Este és Andrea Radrizzani, inversor que vol comprar el València

Per Pablo Marquez · 11 Octubre, 2020

Fa unes hores ha eixit la notícia on es confirmava que l’actual accionista majoritari del Leeds United, Andrea Radrizzani, està interessat a comprar el València CF. Açò suposaria l’adéu de Meriton Holdings després de sis anys, però quin és este nou inversor?

Per a començar, cal destacar que Andrea Radrizzani té molt bona relació amb Peter Lim. De fet, este estiu s’ha comprovat que el Leeds United ha aportat diners al València amb el fitxatge de Rodrigo Moreno i quasi va donar vint-i-cinc més per Kondogbia.

A més de ser el propietari del Leeds United, equip amb el qual va aconseguir pujar a la Premier League, l’empresari italià és el president del grup de transmissió esportiva Eleven Sports.

Radrizzani sempre ha estat vinculat a empreses esportives. En 1999 va fundar el diari digital Media Partners en la Xina. En 2004 va ajudar a fundar el grup MP & Silva, una empresa que ha aconseguit drets esportius en la Premier League, en la UEFA, la Serie A i inclús en l’NBA. No obstant això, el Tribunal Superior va ordenar la dissolució de MP & Silva en 2018.

MÀXIM ACCIONISTA D’UN EQUIP DE FUTBOL

En gener de 2017, Radrizzani va començar la seua aventura com a propietari d’un club, quan va adquirir el 50% de les accions del Leeds United. Uns mesos després, l’empresari italià va comprar l’altre cinquanta per cent del club anglés.

Després de dues temporades en les quals no va aconseguir l’ascens a la Premier League, Andrea Radrizzani va pujar a la màxima categoria del futbol anglés amb un projecte molt ambiciós i com Marcelo Bielsa com a entrenador.

En el cas de comprar el València, haurem d’esperar si Andrea Radrizzani presenta un projecte més potent que el de Meriton Holdings. El que és clar, és que Radrizzani ja té experiència en equips de futbol i ha aconseguit els objectius que s’havia marcat en els seus inicis.