+  PRIMER EQUIP  

Esborrall i compter nou: Només 11 jugadors continuen un any després

Per Blanquinegres · 26 Agost, 2014

El València, a falta de 6 dies per al tancament del mercat, ha protagonitzat una autentica revolució al sí del vestidor blanquinegre. Dels 22+5 integrants de la passada campanya, només resten al club, de moment, 11.

Era sabut que el València tractaria de realitzar una neteja important de cara a esta nova temporada, però segur que per a més d’un ha sobrepassat les expectatives. Actualment, al vestidor blanquinegre soles romanen 11 jugadors en comparació a la 2013-2014, i cal indicar que d’eixos 11, 3 tenen les portes del club obertes de par en par.

11 son el que encara entrenen com a valencianistes però han sigut 12+4 les eixides (4, del mercat d’hivern)protagonitzades en el club de Mestalla. A continuació desgranem un, per un, l’Operació Eixida que han dut a terme Rufete i Ayala, mà a mà.

Començant per la porteria, el València ha acabat per travessar fort per el brasiler, Diego Alves, el tallat ha sigut Vicent Guaita. El de Torrent ha marxat de la disciplina xe en busca de una porteria més tranquil·la i que li garantisca els minuts que li faltaven a Mestalla. Getafe ha sigut el seu nou lloc on acomodar-se. El València el va deixar eixir amb la carta de llibertat, perdonant encara l’any de contracte que li restava amb l’entitat blanquinegra.

A la defensa, és on més revolució ha patit el València. 5 dels seus integrants la temporada passada han dit adéu. Ricardo Costa, Victor Ruiz, Rami, Mathie, Bernat. En xifres econòmiques, és una de les demarcacions on el València ha tret més profit. En diner líquid, 36 milions d’euros, repartits en 20 per Mathie, 12 per Bernat i un poc més de 4 per Rami. Altre aspecte que les arques blanquinegres han agraït, ha sigut les nòmines que deixa de pagar. Ricardo Costa ha marxat amb la carta de lliberta cap als Emirats Àrabs, el club així es permet estalviar-se la seua elevada fitxa. Victor Ruiz ha marxat cedit cap al conjunt groguet, el Vila-Real, amb una possible opció de compra. Rami ha fet marxa cap a Milà, on ja va jugar l’any passat. Mathie ha sigut protagonista del culebró d’eixida de l’estiu cap al FC Barcelona. I per últim, Bernat va decidir canviar d’aires i va abandonar la disciplina valencianista per jugar a les ordres de Pep Guardiola al Bayer de Munic.

El centre del camp, es altra posició que ha patit una gran metamorfosi amb 6 baixes. Oriol Romeu, Michel, Fede, Banega, Guardado i Canales. Romeu va acabar la seua cessió per part del Chelsea i va tornar cap a l’entitat blue. Michel ha agafat la mateixa direcció que Guaita i amb una cessió de dos anys de duració jugarà al club del sud de Madrid, Getafe. El cas de Fede es un fins prompte, l’argentí ha marxat cap a Còrdova per a agafar minuts a primera divisió. Canales ja va dir adéu al passat mercat d’hivern cap a la Reial Societat per 3,5 milions a canvi. Guardado va fer-se oficial en el dia d’ahir que jugarà cedit al PSV Eindhoven de l’Eredivisie. Per últim, Ever Banega, l’argentí diu adéu després de passar al València vora 6 anys, arribat de Boca Juniors al gener de 2008 per 18 milions de dòlars, ara tanca la seua etapa a València sense pena ni gloria i es trasllada enguany cap a Sevilla. El fruit que deixa al València gira al voltant del 2,5 milions d’euros.

Finalment, la davantera només a patit la marxa de Dorlan Pabón. El colombià ha agafat el mateix camí per el que va tornar i ara mana com a màxim golejador a la lliga mexicana amb Rayados de Monterrey.

Encara amb 6 dies per davant segur que esta radiografia que realitzem ara, queda obsoleta amb els dies o inclòs hores. Cal recordar que de les 5 incorporacions fetes al mercat d’hivern, ni Keita, ni Vargas, ni Senderos, ni Vinicius han continuat al club de Mestalla, només Vezo pot presumir d’haver aguantat en peu el pas del cicló a València. A més hi han 3 noms que a hores d’ara penjen d’un fil, com son Joao Pereira, Jonas i Helder Postiga. Comptat i debatut, del València CF 2013-2014 només resten Diego Alves, Barragán, Dani Parejo, Javi Fuego, Feghouli, Alcacer i Piatti.