ACTUALITAT  

Es compleixen 10 anys de l’última gran nit europea a Mestalla

Per Mauro Pérez · 11 Abril, 2024

El passat deu d’abril va marcar una dècada d’un dels moments més memorables en la història recent del València CF, la seua remuntada contra el Basilea a l’Europa League. Una nit que perdura en la memòria dels aficionats, recordada com una de les últimes grans gestes Europes viscudes a Mestalla.

L’ambient d’escepticisme regnava entre els seguidors valencianistes quan el València s’enfrontava al Basilea fa deu anys. Després d’una desavantatge de 3-0 en el partit d’anada, pocs confiaven en la possibilitat d’una remuntada. No obstant això, l’estadi Mestalla es va omplir fins a ocupar tots els seients, demostrant el suport indestructible de l’afició al seu equip.

La nit del deu d’abril de 2014 va començar amb la incertesa de si el València CF podria revertir el marcador en contra seua. Així i tot, els jugadors no es van deixar intimidar per les adversitats i van eixir al camp amb determinació. Va ser llavors quan el davanter Paco Alcácer es va convertir en l’heroi de la nit, anotant un espectacular hat-trick que va incloure un dels gols més recordats en la història del club.

L’entrenador en eixe moment, Juan Antonio Pizzi, va desafiar a la incredulitat amb un discurs motivador abans del partit, instant el seu equip i als aficionats a creure en la possibilitat de la remuntada. I així va ser, amb el suport de Mestalla i la determinació en el camp, el València CF va aconseguir un impressionant 5-0, segellant el seu passe a les semifinals de l’Europa League.

Paco Alcácer, no va ser l’únic canterano que lluentor, sinó que també Juan Bernat va ser qui va posar la guinda al pastís marcant el definitiu (5-0) en una remuntada històrica que perdura com un dels moments més emblemàtics en la història del València CF i del futbol europeu.