Opinió  Vicent Marco  

Errada i/o encert amb Otamendi

Per Blanquinegres · 05 Febrer, 2014

El València CF ha fet oficial el fitxatge d’Otamendi, 12 milions d’euros (poden ser 15 milions amb les variables) li costarà el central al club de Mestalla. Ningú no discuteix la qualitat del jugador de la selecció Argentina, que amb 25 anys és un central de present i de futur. S’unirà a la disciplina valencianista el 1 de Juliol, i tampoc ningú nega que al València li feia falta ja. És un gran fitxatge, espectacular, i necessari, però que ve d’una errada, la de desconéixer que no tenia passaport comunitari.

Si el València haguera sabut que no podia fitxar-lo, haguera esperat fins a estiu per a firmar el jugador, això és una obvietat. I per això el fitxatge només respon a una errada, a la de firmar-lo i després adonar-te de què no pots alinear-lo. Davant de l’errada el València tenia 2 opcions, una vegada estava acordada la cessió, podies o bé cedir-lo i perdre com a mínim un milió d’euros pel camí, o anar a Porto explicar-los la situació i quedar-te al central. Al final s’ha optat per anar per totes i tancar a un central top a un cost que sembla inassumible per al València.

L’errada es pot tornar en encert, el jugador rendirà perquè és bo, i a la llarga pots traure rendiment esportiu i econòmic d’ell. Però sembla complicat que el club que no tenia en estiu diners per a firmar a Pabón, que no podia fa un mes tancar la cessió de Vargas per a any i mig, ha pogut ara pagar 12 per Otamendi. Segurament l’operació gestada per Jorge Mendes involucra a altres actors que no coneguem, com fons d’inversió.

Siga com siga el València ha de buscar un destí a Otamendi que pot anar a Argentina, a Rússia o quedar-se en el Porto, ell vol jugar el mundial i a partir de juliol, esperem que l’afició del València puga gaudir del fitxatge més car dels últims anys del València.