La millor informació del ValènciaCF en valencià

ENTREVISTA LATO: “És essencial que continuen valencians que senten els colors i sapiguen el que la gent pensa”
,

ENTREVISTA LATO: “És essencial que continuen valencians que senten els colors i sapiguen el que la gent pensa”

COMPARTIR
Antonio Latorre Grueso, més conegut com a Lato ha sigut un dels futbolistes que més dificultats va tindre al llarg de la temporada passada. Les lesions i la competència en la posició de lateral Esquerre van provocar que Jesús Vázquez es col·locara per davant d’ell en eixa posició. Però ara tot torna a començar, i el valencià s’ha deixat la vida durant aquest últim estiu per a presentar-se davant Gattuso en un brillant estat de forma. Lato atén a Blanquinegres a la terrassa de l’hotel de concentració del club en Saint Gallen després de l’entrenament matinal i el temps per a alimentar-se. Se li veu il·lusionat, també cansat per els exigents entrenaments de Gattuso, però per damunt de tot això conscienciat que és un any decisiu en el seu futur professional ja que en 2023 acaba contracte amb el VCF.
 

PRIMERS DIES AMB GATTUSO:

 La veritat és que molt bé. Es nota que ell va ser jugador, que coneix un vestuari, que sap el que es fa dins i fora del camp. Tots els dies amb doble sesió i apleguem al final del día amb les energies un poquet al límit

PORTES CAP A DINS:

Ell és serio però molt proper a nosaltres. És molt amable, si necessites qualsevol cosa està ahí. Els jugadors ho agraïm. Estem molt contents, des de la seua arribada. Estan molt pendents de la situación de cada jugador

REUNIÓ POSICIÓ:

Vinc d’una època complicada amb les lesions. No m’han dit res i em fique el mister on me fique vaig a tractar de rendir al màxim. La idea és continuar i estar a tope siga de lateral o d’interior. Es tracta d’ajudar a l’equip allí on me necessite. És veritat que no és posició a la que estic acostumat i que no tinc els hàbits interioritzats. Les sensacions són positives i si em necessita en qualsevol altra posició em puc adaptar sense problema

 

ÚLTIM ANY AMB LESIONS ON JESÚS VÀZQUEZ HA TINGUT PROTAGONISME:

Va ser un any fotut perquè sentia que podria haver ajudat i aportat a l’equip i no vaig poder per les lesions. Però sempre treballes per a estar ahí i  a nivell mental afecta perquè intentes estar  i no pots”

 

TEMPORADA DIFERENT:

“Este estiu no he parat de treballar. Estic aguantant les càrregues de treball molt bé i han d’eixir les coses.

 

SITUACIÓ PSV:

Va ser una situació complicada i estranya. Volíem renovar des del primer moment en el València. Havia molta incerteça i vam buscar opcions. Tenia el contracte per a tancar-ho. Va ser molt estrany. Buscàvem renovar en el club i després buscar una cessió. Teníem un acord per a anar 4 anys en el PSV. Però vam decidir que, malgrat l’acord que teniem que el primer any fora una cessió. Ells aceparen finalment. Quan vaig aplegar no va ser el que esperava, era una situació molt complicada. En la segona setmana ja estava apartat del grup. Buscarem una eixida en el mateix mercat d’estiu però no em van deixar en el PSV. Abans del mercat d’hivern sabia que m’anava a anar a Osasuna i he d’agrair la confiança de l’equip.

QUÈ VA PASSAR EIXE ANY:

Va ser una situació un poc extranya. Van pensar que havia buscat anar al PSV per a forçar una renovació del PSV. Al poc temps d’aplegar jo allí van fitxar a altre futbolista en la mateixa posició. No estava a gust ni còmode, inclòs els companys em preguntaven perquè no jugava, que passava… no era agradable per a mí però vaig intentar ser sempre professional. El València em va ajudar molt.

 

¿És una de les pretemporades en què més en forma aplegues?

Sí, pot ser que sí. En açò també té gran part de culpa els doctors del club, els readaptadors Jordi Sorlí i Gonzalo Bau que m’han ajudat molt i que han estat molt pendents de mi. Hem fet un canvi de ruta per a començar el millor possible, ja que vaig acabar la temporada amb una lesió greu al bessó i no sabia si anava a poder a estar des del principi amb l’equip i poder tindre estes exigències, però em trobe molt bé i molt a gust i tant de bo seguisca tot així.

Que necessita Toni Lato per a demostrar que el seu nivell a primera divisió:

Principalment estar bé físicament. Que tot el treball que estem fent tots puga ixir i al final amb confiança i estant bé físicament pense que les coses van a eixir. Vaig a tractar de gaudir-ho i pense que amb eixes tres coses va a anar tot molt millor.

Final de contracte 2023, intencions del club:

Vam tindre algun apropament amb el club i el club va cridar a la meua agència, però tampoc hem volgut pressionar. Sabem de la meua situació ara mateix, ja que vinc d’un any amb moltes lesions i el més important és estar bé i poder ajudar a l’equip. Esta pretemporada era important i pel que fa a sensacions estic molt bé, estic molt content.

 

Intencions de renovar:

Soc valencianista des de xicotet, tant de bo estar ací molts anys

Sensació sobre si el club vol veure com està físicament per a oferir la renovació:

Pot ser, sí. Els clubs ara mateix no tenen una situació fàcil econòmicament i també hi ha molts companys amb el futur per resoldre. La meua intenció es seguir ací i estic molt content.

Com ha viscut estos últims anys tan convulsos:

Nosaltres quan estem dins estem concentrats en el nostre treball… entrenaments, partits, intentar ajudar i fer-ho el millor possible. Estem en una situació en la qual hem de rendir i no podem estar pensant en altres situacions de fora del nostre entorn. Quan tens moltes coses en el cap et pots distraure fàcilment i no rendeixes igual. L’equip ha sigut molt madur en eixe aspecte. Pense que és essencial per a què el club seguisca la seua marxa que hi haja gent de la casa com jo o com Carlos Soler, com Gayà, com Hugo Guillamón, que sentisca els colors i sàpiga que és el que la gent pensa.

 

 

Nivell de la plantilla i objectius

Està clar que falten fitxatges per aplegar, com en tots els clubs, però crec que som un grup espectacular i fent les coses bé com estem fent-les, anant tots a una i amb l’ajuda del que puga vindre anem a fer molt bona plantilla i anem a estar lluitant pel que tots volem i el que el valencianisme espera de nosaltres.

Renovacions dels valencians:

No conec la situació de cadascú com és. També hi ha altres casos que acabant contracte o sense han decidit eixir, però pense que és molt important que hi haja valencians al club, ja que dona un plus i saben el que la gent vol de nosaltres i així ho podem transmetre a la gent que pot vindre.