ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Els plans de Corona si el València descendeix a segona divisió

Per Blanquinegres · 30 Març, 2023

Tal com ahir va informar el periodista Héctor Gómez, Peter Lim ja ha donat l’ordre de començar a preparar i planificar la pròxima temporada i per a eixa tasca torna a confiar en l’actual director tècnic del club, Miguel Ángel Corona. Segons ha informat ara Marca, la idea que té el club en cas que es confirmara el descens a segona divisió seria una plantilla sense pràcticament modificacions i únicament amb retocs pel cost d’una sèrie de fitxes que són elevades i que en Segona serien inviables. Però es té el concepte de plantilla assumible en Segona amb els salaris que té la majoria de jugadors en propietat.

Perquè aquest València no és el de fa dos o tres anys. Són contractes relativament ajustats a la nova era dels últims anys d’ací la campanya que ha dut a terme per a reduir costos… Un any en eixe ‘infern’ es podrien aguantar amb un condicionat: pujar a la primera.

La idea, si ocorre eixa ‘desgràcia’, no seria una revolució absoluta. S’entén que la prima de descens per part de La Liga seria el matalàs mínim com per a mantindre una base de l’actual plantilla i per a tractar de pujar ràpid. Un ‘tot o res’ per a tornar el més ràpid possible. I els exemples d’Espanyol (va assumir tindre en plantilla a Raúl de Tomás), Alabés i Llevant -aquest últim com a model a seguir-, amb una mateixa base de plantilla en la categoria de Plata seria on mirar-se. Una aposta ràpida i a curt termini. Al marge de reforçar-se perquè el nombrós grup de cedits tornaria als seus clubs de procedència i hauria de suplir-se amb entrada d’efectius buscant jugadors especialistes en una ‘batalla en Segona’.

Però sempre faltaria l’última decisió: Peter Lim. Es pot tindre una idea de treball definida, però… aquest club se sustenta amb eixes quatre potes citades que és l’estructura que han implementat internament.