ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Els números del València per a aconseguir la salvació

Per Sergio Botella · 24 Març, 2023

El València es troba en una situació molt delicada i està ficat de ple en la baralla per la permanència. Els de Baraja es troben el 18é posició amb 26 punts en 26 jornades i una mitjana d’un punt per partit, alguna cosa que s’ha de millorar si es vol salvar la categoria.

Amb 12 jornades per disputar, tot sembla indicar que, veient les puntuacions dels equips de baix, la salvació estarà marcada en uns 40 punts. Per tant, si el València no millora la seua mitjana actual, no arribaria als 40 punts que semblen necessaris per a evitar el descens de categoria.

Mestalla serà una de les claus per a la salvació. Des de l’arribada de Baraja a la banqueta, l’equip ha aconseguit dues victòries en dos partits disputats com a local. Dels 12 partits restants, 6 es disputen a Mestalla davant Rayo Vallecano, Sevilla, Valladolid, Vila-real, Madrid i Espanyol. El  que significa que a casa es disputaran 18 punts. Si es manté la bona dinàmica que hi ha amb el Pipo, es faran molts passos per a aconseguir la salvació, però sembla molt difícil aconseguir tots els punts que es disputaran en el temple valencianista.

El problema està en els partits fora de casa. El València només ha aconseguit 6 punts en 13 partits com a visitant. És una dada molt preocupant que cal canviar immediatament per a evitar estar obligats a guanyar-lo tot a Mestalla. Amb 6 partits restants lluny de Mestalla davant Almeria, Elx, Cadis, Celta, Mallorca i Betis, s’ha de començar a sumar per a acompanyar els resultats que es puguen aconseguir a Mestalla.

Esta combinació és la que ha de buscar l’equip, guanyar a Mestalla i sumar com es puga fora de casa. Aconseguint això, eixirien els números per a arribar a aqueixos 40 punts. A més, caldrà tindre en compte la quantitat de partits que hi ha davant rivals directes. Aqueixos partits seran clau en esta baralla i la plantilla no estarà sola, l’afició acompanyarà a l’equip fins i tot en els partits lluny de Mestalla.