ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Els nous quatre canvis en el reglament del futbol que es posen a debat

Per Alex Alfaro · 02 Març, 2023

S’imaginen el futbol disputat a rellotge parat, és a dir, amb un temps determinat i sense lloc per a les pèrdues de temps? L’opció està sobre la taula i s’estudiarà i debatrà en la reunió de la IFAB, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana a Londres. El debat el va obrir Gianni Infantino davant les clamoroses pèrdues de temps i el president de la FIFA vol delimitar el que considera una xacra per al futbol actual.

Estes mesures que s’adoptaran no són immediates sinó que es posarà en debat. La norma que sí que entrarà en vigor, a partir del pròxim 30 de juny, és la d’incloure les celebracions dels gols en el temps afegit, és a dir, no permetre eixes festes que es munten sobre la gespa i que van més enllà del minut a minut i mig. El món del futbol necessita que no hi haja tants temps morts i des de la FIFA estan preocupats per això

La teoria de beneficiar al davanter en l’assumpte del fora de joc ja ha sigut tractada en anteriors reunions de la IFAB (organisme arbitral dependent de la FIFA). Arsene Wenger, director del desenvolupament del futbol de la FIFA, és dels quals aposten pel canvi i suggereix que el davanter estiga habilitat amb la part última del seu cos en línia amb el defensa, possibilitant que estiga per davant del defensa, però amb una part del seu cos en línia. De moment, en estudi.

Canvis ja decidits

Algunes de les normes que entraran en vigor per a la temporada 23-24 parlen d’algunes coses que va succeir en el recent mundial com és això d’aconseguir gols amb jugadors auxiliars dins del terreny de joc. Fins ara s’han d’anul·lar, una cosa que no va succeir en el Mundial, però la IFAB considera que si no tenen intervenció en la consecució del gol, la situació no dona per a anul·lar el punt, encara que si per a amonestar als que estigueren sobre el terreny de joc.

També entrarà en vigor la norma “anti Dibu Martínez”, ja que el porter en els penals tindrà prohibit distraure al llançador, per exemple, demorant l’execució del penal o tocar els pals, el travesser o la xarxa de la porteria.