ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Els motius pels quals apel·lació no ha acceptat la cautelar al València

Per Alex Alfaro · 25 Maig, 2023

El Comité d’Apel·lació no ha atés la sol·licitud de suspensió cautelar de la sanció imposada contra el València amb el tancament de la graderia d’animació de Mestalla durant cinc partits, que començarien a comptar a partir del pròxim diumenge contra l’Espanyol. L’òrgan federatiu entén que el recurs del club blanc-i-negre no entra en el fons de la qüestió i per tant no pot atendre la sol·licitud de mesures cautelars. Per aquest motiu el València presentarà en les pròximes hores un nou recurs a Apel·lació sobre la decisió de Competició i el tancament parcial de l’estadi en el qual tornarà a sol·licitar la suspensió cautelar. Si Apel·lació denega, llavors elevarà la sol·licitud al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD).

El València entén que, sense haver rebut tràmit d’audiència per a presentar al·legacions, la resolució del Comité de Competició podria derivar en un greuge irreparable, en haver de complir part d’eixa sanció -el partit davant l’Espanyol del diumenge 28 de maig- abans del termini de deu dies hàbils per a elevar el recurs.

El València va sol·licitar al Comité d’Apel·lació la suspensió cautelar del tancament de la graderia d’animació que havia dictaminat el Comité de Competició en la seua resolució. Va ser el dimecres a la vesprada i a través d’un escrit de més de 30 pàgines amb el qual argumentava que el club havia sigut privat dels elements essencials per a garantir el seu defensa en el cas sobre els incidents de Mestalla durant el partit contra el Reial Madrid.

Cal destacar que el València reconeix part dels fets descrits i que han quedat demostrats, com els insults racistes contra Vinicius, i afig que el club ja ha pres mesures -expulsió per a tota la vida de tres aficionats- per a evitar que es tornen a produir. Però afig que les circumstàncies no revisten la gravetat suficient per a sancionar al València per haver comés una falta molt greu o greu, sinó que hauria de ser qualificada de lleu.