Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

Joan Marc García , 16/09/2023

Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

ACTUALITAT
Rubén Baraja:

Sergio Botella , 01/09/2023

Rubén Baraja: "Estic desitjant que el mercat acabe ja"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Els motius darrere del fitxatge de Cenk Özkacar

Per Marc Santiago · 09 Juny, 2023

Ara que ja s’ha confirmat el fitxatge de Cenk Özkacar pel València CF, molta gent està preguntant-se els motius pels quals el València, que ve de fer la seua pitjor temporada de la història, es planteja desemborsar una quantitat de diners que podrien ser gran part del pressupost de l’equip per a tot el mercat de fitxatges, solament per un jugador que no ha demostrat un nivell que ho justifique.

Doncs la veritat és que l’operació de Cenk no ha estat com tot el món pensa. El jugador internacional amb Turquia estava cedit al València per l’Olympique de Lyon i comptava amb una opció de compra valorada en 5 milions d’euros. El que la gent no sabia és que aquesta opció de compra es podia exercir any a any, és a dir, pagar una quantitat de diners per cada any de contracte que tinguera amb el València, per tant, la despesa solament seria d’aproximadament un milió d’euros a l’any, ja que el turc firmarà fins a 2028, com bé ha informat Relevo.

A més, el rendiment de Cenk ha sigut millor del que la gent pensa, perquè ha sigut el defensa amb millor % d’encert en duels defensius dividits (81,4%) de tota la lliga espanyola. Açò juntament amb altres factors com l’altura del jugador (1,91) i el ser esquerrà, fa que el València veja amb bons ulls la incorporació del jugador per al futur, ja que encara és jove i té unes condicions i un potencial interessant.

Potser a la gent no li haja agradat aquest moviment perquè considere que el turc no ha collat partits excel·lents, però per al Pipo, si bé no ha sigut indiscutible, ha tingut un paper rellevant, pel fet que ha jugat els mateixos partits que Gabriel Paulista.

La gent també considera que amb l’arribada de Cenk definitiva al València, es tanquen les portes per a jugadors del filial com Facu o Yarek, ambdós centrals esquerrans i la veritat és que és un pas enrere per a ells, però per exemple el cas de Facu era complicat, ja que el València volia que seguira un temps més al filial mentre que el jugador volia formar part del primer equip, perquè considerava que estava preparat, aleshores no hi va haver acord en la seua renovació. Mentre que Yarek és un actiu molt important per al València, que va rebutjar no fa molt una oferta de 5 milions d’euros per ell, demostrant que confien en el jugador de Polinyà per al filial i amb opcions d’arribar al primer equip.