ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Els jugadors que tindrà disponibles Baraja el primer dia de pretemporada

Per Joan Marc García · 30 Maig, 2024

La plantilla del València està convocada a Paterna per a iniciar els entrenaments de pretemporada en la primera setmana de juliol. L’equip romandrà a la seua ciutat esportiva durant gran part del mes, preparant-se per a una sèrie de compromisos internacionals que es duran a terme a la fi de juliol i principis d’agost. Durant este període, l’equip viatjarà per Europa per a disputar entre dos i tres partits amistosos.

L’inici de la pretemporada coincidirà amb els octaus de final de l’Eurocopa, que es disputarà a Alemanya entre el mes de juny i el mes de juliol. Per tant, si algún futbolista del València conseguix arribar fins a eixa altura de competició, no podrà estar disponible per a Baraja. No obstant això, encara que no arriben a octaus de final, el més normal és que els jugadors que hagen disputat les rondes prèvies de l’Euro, disposen d’uns dies de vacances, per tant, sembla que els valencianistes que juguen l’Euro, no estaran la primera setmana de pretemporada a Paterna.

Els valencianistes que més opcions tenen per anar a jugar la competició internacional són: Mamardashvili (Georgia), i que ja ha sigut confirmat, i Cenk (Turquia).

D’altra banda, Baraja tampoc podrà comptar amb els futbolistes que han estat cedits enguany al València i que tornaran als seus clubs una vegada finalitze oficialment la present temporada. Eixos futbolistes són Yaremchuk, que tornarà al Brujas i que a més jugarà l’Eurocopa amb Ucraïna, i Amallah, que tornarà al Reial Valladolid.

Pel que fa a Peter Federico, tot dependrà de si el club decidix executar l’opció de compra de 2 milions d’euros pel 50% dels drets del futbolista al Reial Madrid.

A més, també cal tenir en compte que aquest estiu es disputen els Jocs Olímpics. Diversos valencianistes tenen opcions de representar Espanya a París: Mosquera, Diego López, Javi Guerra i Fran Pérez podrien ser convocats , la qual cosa també afectaria la seua disponibilitat per als entrenaments de pretemporada i preparació de l’inici de la temporada.

També cal recordar que el València va tancar l’arribada de Dimitrievski. El porter de Macedònia s’incorporarà després dels amistosos de la seua selecció contra Croàcia i Txèquia, la concentració de la qual finalitza el dia 10 de juny.

Tornaran de cessions futbolistes que no compten per a Baraja

A més, diferents futbolistes que el València té cedits en altres clubs tornaran a València el proper 5 de juliol per iniciar la pretemporada. Alguns d’eixos jugadors son futbolistes amb qui Baraja no compta, com Eray Cömert, que torna del Nantes, i Samu Castillejo, que torna del Sassuolo italià després d’una pèssima temporada a nivel col·lectiu i individual, amb descens inclòs.

A més, Cömert podria ser convocat amb la selecció de Suïssa per a l’Euro, i tampoc estar disponible per a Baraja el primer dia de la pretemporada.

D’altra banda, sí que hi ha un futbolista que ha ixit cedit i amb qui Baraja i des del club es compta per a la pròxima temporada: César Tárrega. El jove central valencià ha sigut una peça important en el Valladolid que ha conseguit l’ascens a Primera, contribuint significativament en els partits que ha disputat. Als plans del Pipo Baraja està que faja la pretemporada amb l’equip, i es quede per formar la línia defensiva amb Yarek i Mosquera.

Els futbolistes que estaran disponibles per a Baraja el primer dia de pretemporada

Porters: Dimitrievski, Vicent Abril

Defenses: Thierry, Foulquier, Rubén Iranzo, Yarek, Jesús Vázquez

Migcentres: Pepelu, André Almeida, Pablo Gozálbez, Martín Tejón, Hugo Guillamón, Sergi Canós, Samu Castillejo, Hugo González

Davanters: Hugo Duro, Alberto Marí

Davant estes possibles baixes, Baraja haurà d’ajustar la seua planificació per a assegurar que l’equip estiga en les millors condicions possibles per a l’inici de la competició, i tirar mà de futbolistes del filial o de l’Acadèmia. És per això que Baraja, conscient que pot estar sota mínims al principi de la pretemporada, vol almenys tindre algun dels reforços que ha demanat.