ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Els comptes econòmics del València en Segona Divisió

Per Alejandro Fernandez · 11 Abril, 2023

El València passa per un dels moments més difícils de la seua història a nivell institucional, esportiu i econòmic. El club està en la corda fluixa en la classificació, situat en el descens i l’afició està ansiosa perquè no veu la manera d’eixir d’aquesta situació.

El descens a la Segona Divisió suposaria un colp econòmic al València i la viabilitat correria perill. Els ingressos del club en la Primera Divisió ascendeixen fins als 110 milions d’euros i en segona s’estarien en 65 milions d’euros. 35 milions dels 65 s’ingressarien en compensació pel descens i aquests sol s’ingressen la primera temporada que es baixa a Segona Divisió.

A més, el cost actual de la plantilla del València se situa en 86 milions d’euros i baixa fins als 72 milions sense comptar als jugadors cedits que abandonaran el club a final d’aquesta mateixa temporada.

També cal tindre en compte les vendes dels jugadors dels clubs que baixen de categoria. Les vendes dels equips que descendeixen a Segona estan entre els 6 i els 12 milions d’euros, lluny dels valors de mercat dels clubs de Primera Divisió. Aquest fet provoca que els clubs que estan prop de baixar de divisió intenten tancar les operacions de mercat abans de l’estiu.