Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Els clubs espanyols es preparen per a anar a la vaga en la jornada 12

Per Alex Alfaro · 20 Octubre, 2022

El futbol espanyol té estipulat parar les seues competicions a partir del 21 de novembre, data d’inici del Mundial de Qatar, però l’aturada podria arribar abans del que es preveu. Segons ha informat El Partidazo de Cope, Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), ha convocat als presidents dels equips de Primera i Segona Divisió amb un punt crític a debatre: suspendre LaLiga si este dijous el PSOE i el Partit Popular no canvien el seu projecte de llei de l’esport. Una llei que, en la seua opinió, posa en greu risc els 2.000 milions d’euros acordats amb CVC Capital Partners.

El futbol nacional no veu una aturada similar des de la vaga de 1984. Llavors, en la segona jornada de la temporada, celebrada un 9 de setembre, els equips es van negar a jugar per diverses qüestions laborals i per l’exigència dels futbolistes d’intervindre en els convenis amb les televisions per a fer valdre els seus drets d’imatge. Tots els clubs van alinear a jugadors de categories juvenils i aficionats en aquella jornada. La següent ja no es va arribar a disputar perquè el Govern va considerar que s’adulterava la competició. Set dies més tard es va solucionar el conflicte.

Tebas està disposat a repetir eixa escena quasi 40 anys després si hui la comissió parlamentària que decideix el text final de la nova llei de l’esport no torna a incloure les tres esmenes que el cap de la patronal futbolística va demanar al PSOE i al PP per a garantir els ingressos de la LFP. Unes addendes amb les quals estaven d’acord els dos màxims partits polítics, però que la bancada conservadora va retirar a la fi de setembre en concordança amb els socialistes