Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Javier Solís:

Sergio Botella , 12/05/2023

Javier Solís: "Peter Lim està preocupat"

ACTUALITAT

COVID-19  

Els brots de covid es desplomen un 78% en l’últim mes en la Comunitat Valenciana

Per Josep Prats · 13 Abril, 2021

El número de brots de Covid-19 notificats en la Comunitat Valenciana s’ha desplomat un 78 per cent en passar dels 798 comunicats en el període comprés entre l’11 de febrer i el 12 de març a 175 entre aqueixa data i el 12 d’abril. Els casos associats a aqueixos focus han caigut en una proporció similar, un 70 per cent, en baixar de 2.968 a 887.

Així es desprén de les dades facilitades aquest dimarts per la Conselleria de Sanitat, que subratlla que la reducció ha sigut semblant tant en l’àmbit laboral com en l’àmbit social (-75% i -74%), i més acusat en l’educatiu (-93%).

En concret, en el primer període analitzat (11 febrer-11 de març) va haver-hi 112 brots laborals, que van passar a 28 en el segon interval (12 març-12 abril). Pel que respecta als brots d’origen educatiu, la caiguda va ser de 175 a 13.

Sobre l’origen, la Conselleria recalca que es confirma novament que continuen en primer lloc els brots associats a l’àmbit social, la gran majoria en el context de reunions de familiars i/o amistats.

Quant a localització territorial, no s’aprecien grans diferències entre les províncies de València i Castelló (amb una reducció de -75% i -69% respectivament). La caiguda ha sigut de -87% a la província d’Alacant.

Els números són els següents: a Alacant es passa de 233 brots a 31; a València, de 504 a 125 i en la demarcació de Castelló, de 61 a 19.

Vacunació i mesures de control

L’avanç en el procés de vacunació i les mesures addicionals de contenció i control de la pandèmia adoptades en la Comunitat Valenciana coincideixen en el temps amb la millora d’aquests indicadors.

Aquestes “bones xifres són un motiu d’esperança” però, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “no es pot baixar la guàrdia”.

La flexibilització de mesures va entrar en vigor el dilluns i que afecta reunions socials, hostaleria i restauració, activitats esportives i a visites a les residències de majors immunitzades “són fruit de l’esforç, la responsabilitat i el sacrifici de tota la ciutadania, i del treball admirable dels i les professionals de la Sanitat“.

“Hem de continuar remant tots en la mateixa direcció per a mantindre’ns en aquesta senda d’estabilitat. Afrontem un repte col·lectiu sense precedents i el comportament individual, com ens està demostrant la pandèmia, no afecta només a qui ho fa, ens repercutix a tots i totes, tant per a bé com per a mal”, ha assegurat Barceló.