Opinió  Vicent Marco  

Els 3 finalistes de Bankia

Per Blanquinegres · 22 Desembre, 2013

Com va dir Aurelio Martínez, Bankia té damunt de la taula 2 o 3 ofertes finalistes per a vendre el club, si atenem al que s’ha publicat en les últimes setmanes, estos són els finalistes:

Oferta d’Amadeo Salvo i Peter Lim. El nom de l’empresari de Singapur no és nou, en el seu dia Antonio Sesé ex-conseller del València CF, ja va contactar amb ell via Joan Laporta. Ara sembla que Lim està darrere de l’oferta de l’actual president Amadeo Salvo per a fer-se amb el club, com va contar Alberto Santamaria en Sillas Gol el passat 11 de desembre. L’empresari asiàtic ja va intentar invertir en el Liverpool o l’Atlètic de Madrid, i de la mà de Jorge Mendes amb qui manté una gran relació podria desembarcar en València. Diners té de sobra, i si va de la mà de Salvo és una de les ofertes finalistes com va dir en el seu dia Aurelio Martínez. A més si l’oferta triada ve de la mà de Salvo, tots els tràmits serien molts més ràpids per a Bankia que no trobaria entrebancs per part de la Fundació ni del club.

Oferta dels Emirats Àrabs amb Carboni. S’ha parlat molt de l’oferta àrab que col·locaria a Carboni com a president del València, i encara que el mateix interessat diu que no forma part de cap grup inversor, les especulacions no paren de créixer. Carboni té molts contactes dins de la Generalitat i també entre els empresaris dels Emirats, de fet va estar en Abu Dhabi convidat per un xeic per a viure la Fórmula 1. Sembla que una de les ofertes sí que té capital àrab darrere, però la presència de Carboni és més discutible i podria tractar-se només d’especulacions. Entre els noms publicats estan el de Al-Khelaife, propietari del PSG; Al Fattim, propietari del Manchester City; i Al-Futtaim que passarà els nadals en València en el seu iot valorat en 240 milions d’euros.

Oferta de Llorente i el fons nord-americà TPG. En un principi pareixia la millor col·locada per a fer-se amb el club, la Fundació havia rebutjat els 50 milions que oferien pel paquet accionarial fa unes setmanes, però ara la situació és ben diferent. El fons d’inversió amb seu a San Francisco té en España a un ex de Bankia com Fernando Magnet al capdavant i continuen en la carrera pel control del club. Llorente ha negat també la seua vinculació amb l’oferta, però és públic i notori que està des de fa mesos treballant en la recerca de compradors.