ACTUALITAT  SOCIAL  

El VCF s’estalvia, per ara, 23,3 milions d’euros

Per Blanquinegres · 11 Novembre, 2016

 

La Unió Europa ha decidit frenar el pagament dels 23,3 milions d’euros per les presumptes ajudes estatals arran l’aval concedit per l’IVF i la Generalitat Valenciana a l’ampliació de Capital del 2009. Esta decisió suposa un colp d’aire momentani per a les arques valencianistes les quals es temien el pitjor amb la provisió dels més de 20 milions de multa.

Esta decisió haurà de passar ara a mans del Tribunal de Luxemburg qui en última instància serà la que dictamine si la decisió presa per la comissaria europea la Senyora Vestager on el VCF denuncia un greu cas de usura davant les quantitats reclamades. Este litigi pot arribar a durar un total de tres anys fins a rebre la decisió en ferm.

En un aspecte més esportiu esta decisió l‘última hora suposa llum verda per a la secretaria tècnica de cara a poder tindre més llibertat en la recerca de les peces que complete el puzle de Cesare Prandelli.

El auto a data d’ahir dijous 10 de novembre ha sigut el següent:

EL PRESIDENT DEL TRIBUNAL GENERAL

resol:

1) Suspendre pel que fa a la demandant la Decisió C(2016) 4060 final de la Comissió, de 4 de juliol de 2016, relativa a l’ajuda estatal concedida per Espanya a certs clubs de futbol ISA.36387(2013/C) (ex2013/CP)], fins avui de l’acte que pose fi al present procediment de mesures provisionals.

Per últim el Club ha volgut expressar-se al voltant de la decisió amb un escarit però clar comunicat:

Les argumentacions legals del Club han sigut tingudes en consideració i després de les gestions del VCF, el Tribunal de la UE va decidir ahir suspendre cautelarment la decisió de la Comissió Europea d’obligar al club a pagar ja per presumpta ajuda d’Estat. El club espera ara que la GV, la predisposició de la qual és positiva, intervinga i coadjuve legalment en el recurs, de manera formal, davant el Tribunal de Luxemburg per a posicionar-se amb rotunditat i recolzar els arguments del VCF davant la decisió inicial de la Comissió ara suspesa de forma cautelar. Queda demostrat que el VCF té base legal en la seua reclamació davant la CE.